Norra suusatähe pojale tehti südameoperatsioon: minu karjääril ei ole selle kõrval mitte mingit tähtsust

Elu24
Copy
Norra suusaäss Martin Johnsrud Sundby koos pojaga Seefeldi MMil 2019. aastal.
Norra suusaäss Martin Johnsrud Sundby koos pojaga Seefeldi MMil 2019. aastal. Foto: JOEL MARKLUND/www.imago-images.de/Scanpix

Norra murdmaasuusatamise kuulsus Martin Johnsrud Sundby oli lõppenud kümnendi suusatamise säravamaid tähti. Uus aastakümme pole aga sugugi hästi alanud.

36-aastast Sundbyt vaevad nimelt rängad seljavalud. Mullu novembris Beitostölenis peetud võistlustel kergitas norralane terviseprobleemidelt esmakordselt saladuseloori.

Laupäeval Norra telekanalis esitletud Sundby elust pajatavas dokumentaalis teatas suusatäht, et tema karjäär tipptasemel on tõenäoliselt lõppenud.

«Esimest korda elus on mul füüsisega lahendamatuid probleeme. Olen justkui halvatud,» rääkis Sundby dokumentaalis Norra väljaande Dagbladeti vahendusel.

Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Johnsrud Sundby arvates tegi ta liiga palju trenni. 

«Kehale oleks ehk parem olnud, kui oleksin võistlushooajale vastu läinud 800 treeningtunni pealt, selle asemel, et teha 1000-1100 tundi.»

Filmis leiab kajastamist ka Johnsrud Sundby seitsmeaastase poja sattumine haiglasse. Väike Markus hospidaliseeriti mullu oktoobris, tal tuvastati südameprobleemid. Nimelt diagnoositi Sundby pojal südame kodade virvendusarütmia, mis põhjustab südame verevarustuse halvenemist ja südamevatsakaste ebaregulaarset kokkutõmbumist. Poisile tehti südameoperatsioon.

Martin Johnsrud Sundby koos pojaga Seefeldi MMil 2019. aastal. 
Martin Johnsrud Sundby koos pojaga Seefeldi MMil 2019. aastal. Foto: JOEL MARKLUND/www.imago-images.de/Scanpix

«Mul oli omadest probleemidest ja suusastaadionil toimuvast üsna ükskõik,» ütles suusakuningas.

Ka suusatajal endal on südamega probleeme olnud. Kord sõidutati ta Põhja-Ameerikas toimunud MK-etapilt koju Oslosse, sest süda andis endast pärast võistlust ohtlikult valuliselt tunda.

Pühapäeval osales Johnsrud Sundby Norra karikasarjas 30 kilomeetri distantsil ning tuli kümnendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles