Endisele tennise superstaarile tehtud vaktsiinisüst tekitas Slovakkias skandaali

Elu24
Copy
Endine Slovaki tennisetäht Dominika Cibulkova naudib emaks olemist.
Endine Slovaki tennisetäht Dominika Cibulkova naudib emaks olemist. Foto: Instagram

Endine tennise superstaar, slovakitar Dominika Cibulkova tekitas kodumaal kergemat sorti skandaali, kuna teda vaktsineeriti koroona vastu väljaspool järjekorda.

Slovakkias vaktsineeritakse kõigepealt riskirühma kuuluvad ja tervishoiusüsteemis töötavad inimesed, seejärel sotsiaalhoolekande töötajad ning teised koroonakriisiga seotud tegevustega hõivatud inimesed.

Dominika Cibulkova.
Dominika Cibulkova. Foto: MAST IRHAM/EPA/Scanpix

Aastal 2019. pensionile jäänud 31-aastane tennisemiljonär ei tohiks selle järgi just vaktsineerimise nimekirja etteotsa kuuluda. Kuid nii Cibulkova, kui tema abikaasa Michal Navara on juba vaktsiinisüsti saanud.

Cibulkova sai vaktsiinisüsti tänu oma haiglas töötavale tuttavale, kui Slovaki tennisetäht tuttavalt uuris, et millal võiks tema süstijärjekord saabuda. 

«Kui oleksin teadnud, millise vea ma teen, ei oleks vaktsiini järjekorras tühja kohta täitnud,» kirjutas Cibulkova.

Slovakkia tervishoiuminister reageeris juhtumile ning pakkus Cibulkovale vabatahtliku tööd mõnes haiglas, et abistada Covid-19-ga nakatunuid patsiente.

Hetkel seitsmekuuse pojaga emapuhkusel viibiv Cibulkova loodab, et juhtunul on positiivne mõju neile, kes otsustavad vaktsiini saada.

«Vabandan kõigi nende ees, kes vaktsiinijärjekorras ootavad. Tahan siiski öelda, et vaktsiini ei maksa karta. Mul oleks hea meel, kui see kahtsusväärne episood mõjutab inimesi otsustama vaktsiinisaamise kasuks.»

Karjääri jooksul kaheksa WTA turniiri võitnud ning üle 13 miljoni dollari teeninud Cibulkova tippaastaks oli 2017., mil ta tõusis naiste tennise maailma edetabelis neljandale kohale.

15. jaanuaril 2017. tuli Cibulkoval Australian Openi avaringis tunnistada eestlanna Kaia Kanepi paremust 6:2, 6:2. 
15. jaanuaril 2017. tuli Cibulkoval Australian Openi avaringis tunnistada eestlanna Kaia Kanepi paremust 6:2, 6:2. Foto: PAUL CROCK/AFP/Scanpix

Eesti tennisepiigade Anett Kontaveidi ja Kana Kanepiga jäi Cibulkova saldo miinusesse. Konaveidiga kohtus ta ühe korra 2016. aastal ning kaotas, Kanepiga mängis slovakitar viis korda, kuid suutis Eesti tennisisti alistada vaid ühes kohtumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles