HITTSARI Kanal 2s alustab saatanlikult menukas krimiseriaal «Lucifer»

«Lucifer» Foto: Kanal 2
Kanal 2
Copy

Kanal 2s hakkab alates tänasest igal kolmapäeval kell 22 jooksma ülemaailmselt menukas ja kuratlikult humoorikas USA krimisari «Lucifer», mis pöörab pea peale kõik senised teadmised kristliku ajaloo kuulsaimast kurjamist. 

Põnevussari «Lucifer» räägib esimese langenud ingli loo. Põrguriigi valitsemisest tülpinud Lucifer Morningstar (Tom Ellis) loobub troonist ning asub pensionipõlve veetma Los Angeleses, kus talle kuulub peen jazzibaar Lux. Lucifer võtab elust viimast ning keskendub oma kolmele lemmikteemale: veinile, naistele ja muusikale. Ent tema elu muutub igaveseks, kui klubi ees tapatakse nooruke popstaar. Lucifer tunneb esimest korda 10 miljardi aasta jooksul oma hinges mingit uut tunnet. Ta pole kindel, kas see on lihtsalt soov süüdlasi karistada või hoopis midagi palju veidramat. Kas on võimalik, et vanakurat kogeb inimlikku empaatiat? Ainuüksi mõte sellest häirib Luciferi, nagu ka tema parimat sõpra ja usaldusisikut, tulehargist deemonit Mazikeeni, kes maa peal kauni naise kujul ringi liigub.

Klubi ees toimunud roima asub lahendama särtsakas politseiuurija Chloe Dancer, kelle jaoks Lucifer on ühtaegu nii eemaletõukav kui ka paeluv kuju. Algselt Luciferi umbusaldava Chloe suhtumine hakkab leebuma, kui ta meest aktsioonis näeb. Kuid tema eksabikaasa ja kolleeg Dan pole politseiniku uuest partnerist sugugi vaimustuses. Mis aga veelgi hullem – paari nooruke tütar Trixie kiindub põrguvürsti jäägitult.

Dancerit juurdlusega abistavat Luciferi hakkab köitma naise piiritu headus ning muidu vaid lurjustega kokku puutuvas põrguvürstis tärkab mõte, et inimkonnal on siiski veel lootust. Ta hakkab üha enam naisest huvituma, sest too on ainus, kelle peal tema sarm ei mõju.

Ent põrgu vajab jätkuvalt valitsemist ning Jumal saadab ingel Amenadieli Luciferi põrgusse tagasi meelitama. Ülesanne osutub aga keeruliseks, sest Luciferil on maa peal kuratlikult lõbus. Kas vanakuradi meelemuutus jääb püsima ja ta jätkab heade poolel võitlemist või suudab ingel talle augu pähe rääkida?  

Jerry Bruckheimer Televisioni seksika ja pahelise draamasarja karakterid põhinevad Neil Gaimani, Sam Kiethi ja Mike Dringenbergi poolt DC Entertainmenti jaoks loodud tegelaskujudel. Lucifer tõestab, et kõigil on lootust lunastusele – isegi vanakuradil endal.

Sarja esimene osa jõudis eetrisse telekanalis Fox 25. jaanuaril 2016 ning seriaal jooksis kanalis kolm hooaega. Pärast seda ostis sarja 2019. aastal endale Netflix, mis väntas «Luciferile» neljanda ja viienda hooaja, millest viimase pooled osad on tänaseks ka eetrisse jõudnud. Tänavu sai teatavaks, et tulekul on ka kuues hooaeg.

«Lucifer»: Lauren German ja Tom Ellis
«Lucifer»: Lauren German ja Tom Ellis

Osades

TOM ELLIS (Lucifer Morningstar)

Enne «Luciferi» nimitegelase kehastamist tunti Tom Ellist peamiselt haiglasarjast «Rush». Walesis Cardiffis sündinud Ellise esimesed peaosad olid Briti komöödiasarjades «Miranda» ja «Gates». Ta mängis koos Natalie Dormeriga kriitikute poolehoiu võitnud sarjas «The Fades», mis pälvis 2012. aastal parima draamasarja BAFTA. Lisaks on Ellis üles astunud krimisarjas «Hercule Poirot» ning legendaarses briti ulmesarjas «Doctor Who». Ta on mänginud filmides «Pühvlisõdurid», «Vera Drake» ja «Miss Conception». Lisaks arvukatele kino- ja teleprojektidele osales Ellis ka Itaalia moelooja Salvatore Ferragamo lühifilmis «Walking Stories», mille lavastajaks oli Luca Guadagnino. Ellis lõpetas Šoti Kuningliku Muusika- ja Teatrikooli ning elab hetkel Londonis.

LAUREN GERMAN (uurija Chloe Decker)

Lauren German on televaatajatele tuttav populaarsetest sarjadest «Chicago tuletõrje» ja «Hawaii 5-0». Enne seda mängis ta koos Thomas Jane'iga (kes oli ka linateose lavastajaks) põnevusfilmis «Dark Country». German mängis naispeaosa Eli Rothi õudukas «Hostel 2», kus ta tegi kõik oma kaskadööritrikid ise. Germani esimeseks õudusfilmiks oli 2003. aasta uusversioon «Texase mootorsaemõrvadest». Lisaks eelpool mainitud sarjadele võis Germani näha draamasarjas «Happy Town» ning kõrvalosades sellistes sarjades nagu «Memphise detektiiv», «Elav märklaud» ja «Seitsmendas taevas». Kinolinal võis Germani näha punklegendi Darby Crashi eluloofilmis «What We Do Is Secret» ning romantilises komöödias «Spin», mille stsenaristiks ja lavastajaks oli Henry Pincus. Germani läbilöök tuli Adam Shankmani 2002. aasta filmis «Teekond mälestustesse», kus tema ekraanipartneriteks olid Mandy Moore ja Shane West.

KEVIN ALEJANDRO (Dan)

Kevin Alejandrot võis hiljuti näha produtsent Carlton Cuse'i draamasarjas «The Returned» ning ülipopulaarses vampiirisarjas «Puhas veri». Lisaks on Alejandro kaasa teinud sellistes telesarjades nagu «Golden Boy», «Southland», «Inetu Betty», «Arrow», «Grey Anatoomia», «Weeds» ja «Anarhia pojad». Ta on osalenud ka mitmetes filmides nagu näiteks Kevin Smithi «Verine osariik», «Medeas», «Üle piiri» ja «Safelight». Alejandro omandas näitlejakutse Texase Ülikoolis ning elab koos oma naise ja pojaga Los Angeleses.

DB WOODSIDE (Amenadiel)

DB Woodside tuntuimaks rolliks on Wayne Palmeri tegelaskuju mitme Emmyga pärjatud põnevussarjas «24». Hiljuti võis Woodside'i näha kohtudraamas «Pintsaklipslased». Enne seda tegi ta kaasa komöödiasarjas «Single Ladies» ning draamasarjas «Parenthood». Kinolinal võis teda näha Kevin Jamesi komöödias «Kaubanduskeskuse kangelane Vegases», kus ta mängis julma, ent kultuurset palgamõrvarit. Olles Yale'is näitlejakutse omandanud, sai Woodside rolli Steven Bochco kohtudraamas «Murder One». Seejärel osales ta Motowni plaadifirmast rääkinud minisarjas «The Temptations». Lisaks sellele on ta kaasa teinud sarjades «Vampiiritapja Buffy», «Grey Anatoomia», «CSI», «Erapraksis» ja «Castle». Woodside mängis märulifilmis «Romeo peab surema» Delroy Lindo venda ja Aaliyah poega. Lisaks mängis ta peaosa indie-filmis «Mississippi Damned».

LESLEY-ANN BRANDT (Maze)

Läbimurderolliks oli orjatar Naevia ajaloolistes sarjades «Spartacus: jumalad areenil» ning «Spartacus: veri ja liiv». Sellele järgnes osatäitmine kultuslikus surfifilmis «Drift» koos Sam Worthingtoni ja Xaviour Samueliga. Brandt on kaasa teinud ka telesarjades «Gotham», «Being Mary Jane» ja «Raamatukoguhoidjad». Brandt oli peaprodutsendiks dokumentaalfilmile «Tea with Madiba», mis on kummarduseks Nelson Mandelale ja tema unistusele apartheidijärgsest ühtsest ja vabast Lõuna-Aafrika Vabariigist. Kaplinnas sündinud Brandt on elanud ka Uus-Meremaal, kuid hetkel on tema koduks Los Angeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles