Rekordimees: Ronaldo tõusis kõigi aegade väravalööjate edetabeli tippu

Elu24
Copy
Pühapäeval lõi Portugali vutitäht Cristiano Ronaldo ametlikes mängudes oma 759 värava.
Pühapäeval lõi Portugali vutitäht Cristiano Ronaldo ametlikes mängudes oma 759 värava. Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS/SCANPIX

Portugali ja Torino Juventuse jalgpallitäht Cristiano Ronaldo tegi taas ajalugu, kui saatis pühapäevases Itaalia meistrisarja Serie A mängus palli Sassuolo väravapostide vahele.

Ronaldo on ametlikes matšides nüüd kokku löönud 759 väravat. See annab portugaallasele kõikide aegade arvepidamise järgi koha edetabelirea kõige kõrgmal pulgal. 

Tõsi, Ronaldo jagab seda Austria-Tšehhi vutikuulsuse Josef Bicaniga, kes karjääri jooksul (1931-1955) kostitas vastaseid samuti 759 tabamusega, kuid võib eeldada, et Portugali jalkageenius õige pea taas vastaste väravavõrku sahistab.

Möödus ta ju Brasiilia legendist Pelest alles paar nädalat tagasi (757 väravat), teine meie aja vutikangelane Lionel Messi jääb Ronaldost maha umbes nii poolesaja väravaga .

Juventus võitus Sassuolot 3:1 ja paranadas sellega oma tabeliseisu Itaalia kõrgemas liigas. Ronaldo sai tabamuse kirja kohtumise üleaja teisel minutil.

AC Milan juhib 40 punktiga, järgnevad Milano Inter 37, AS Roma 34 ja Juventus 33 punktiga, Torino klubil on võrreldes juhtkolmikuga veel kohtumine varuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles