SKANDAAL SKANDAALI OTSA Alastifotode väljapressimine, käperdamine, solvangud: paljudel on Vene vormelipiloodist kõrini

Elu24
Copy
Nikita Mazepinit saadava skandaalid juba enne, kui mees F1 ametlikku starti.
Nikita Mazepinit saadava skandaalid juba enne, kui mees F1 ametlikku starti. Foto: Elu24 kollaaž

Kuigi Venemaa vormelipiloodil Nikita Mazepinil pole selja taga ainsatki F1 starti, on 21-aastane Mazepin kerkinud üheks kõige rohkem kõneainet pakkuvamaks vormel 1 sõitjaks.

Venelane sattus meedia hambusse, kui avaldas sotsiaalmeedias video, kus kabistab autos kõrvalistmel istunud naist.

Ta käitumine leidis hukkamõistu ning peagi eemaldas ta vabanduste saatel postituse. Ka mehe tööandja, vormelitiim Haas kritiseeris venelase tegu, kuid otsustas asja arutada meeskonna siseringis.

Mazepini käperdamise ohvriks langenud modell Andrea D`Ival andis teada, et ta tunneb Mazepinit hästi, nad on head sõbrad ning tegemist oli ebaõnnestunud naljaga.

See teadaanne ei olnud kuigi veenev, sest nii vormelisõitja, kui modell lakkasid teineteist sotsiaalmeedias jälgimast.

Arvatakse, et miljardäri poeg Mazepin maksis D`Ivalile, et too ahistamisjuhtumi maha vaikiks.

Mazepini vabandused sotsiaalmeedias erilisi plusspunkte talle ei toonud. Ta otsustas pea kogu oma sotsiaalmeedia sisu kustutada. 

Varasemalt Haasi sponsoriks olnud rõivakompanii Jack&Jones on Mazepini käitumise hukka mõistnud. Firma tegi avalduse, milles sõnas, et neil pole Mazepini avaldatud videoga midagi pistmist. Samas anti teada, et nad ei jätka järgmisel hooajal enam Haasi spondeerimist. 

Järgmisel hooajal vormelilegendi Michael Schumacheri poja Mick Schumacheriga ühes vormel 1 tiimis sõitev venelane on sarja üks viimaste aegade vastuolulisemaid piloote. 

Seda, et ta sõita oskab, näitas ta 2018. aastal, kui saavutas F3 sarja kokkuvõttes teise koha, eelmisel hooajal oli ta F2-sarjas viies.

Siiski on levinud arusaam, et rohkem, kui mehe roolikeeramisoskused, on 21-aastasele noormehele vormelite kuninglikus sarjas oha  taganud tema isa ammendamatu rahakott. Isa Dmitri Mazepin on keemiaettevõtte Uraltšem suuromanik, tema varandus hindab majandusajakiri Forbes 1,3 miljardile dollarile.

Eelmisel hooajal sai Mazepin kaks etapivõitu, kuid tegi ringrajal tempe, mis sundis kohtunikke talle ohtralt karistusi jagama.

Näiteks Belgias, kui etapivõit oli venelasel käest libisenud, kihutas ta täiel kiirusel boksi ja tekitas sellega ülimalt ohtliku olukorra.

Sakndaale on sündinud ka väljaspool võidusõidurada. 2016. aastal ründas venelane boksis võistluskaaslast Callum Ilottit. Mazepini arvates takistas britt tema ajasõitu. Tegelikult sõitis venelase ees rajal aga hoopis teine piloot. Mazepin virutas Ilottile selleise paugu, et too köis mitu päeva sinise silma ja rullis kulmuga ringi. Tol ajal 17-aastasele venelasele määrati vaid üheetapiline võistluskeeld. 

Enne «käperdamisvideo» avaldamist teatas üks F1 naisfänn, et Mazepin on temalt nõudnud alastifotosid. Kui fänn nõus polnud, sai Mazepin vihaseks.

Mazepin hämmastas mullu kevadel ka infoga F1-tähe George Russelli kohta, kui teatas, et on valmis avaldama Briti piloodi kohta saladuse, mida mõned nimetavad «kapist välja tulemiseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles