HÜVASTI ⟩ Suri «Politseiakadeemias» õrnahäälse kadetina kuulsaks saanud Marion Ramsey

Spekter
Copy
Marion Ramsey «Politseiakadeemias»
Marion Ramsey «Politseiakadeemias» Foto: SCANPIX

Täna hommikul suri oma Los Angelese kodus 73-aastane «Politseiakadeemia» näitleja Marion Ramsey, kes kehastas hittkomöödias kadett Laverne Hooksi.

Näitleja lahkumisest teatas Ramsey mänedžer, kes surma põhjust ei avaldanud, vahendab CNN. «Marion tõi alati päikese igasse tuppa, kuhu sisenes. Armastame teda väga ning jääme teda igatsema,» seisis hüvastijätuteates. Ramseyt jäid leinama kolm venda.

1947. aasta 10. mail Philadelphias sündinud Ramsey karjäär algas teatrilavalt ning ta mängis ka Broadwayl. Teleekraanidel sai tema nägu tuttavaks seriaalist «The Jeffersons» ning ta astus üles ka Bill Cosby sketšikomöödias «Cos». Kuulsus saabus aastal 1984, kui tuli välja esimene «Politseiakadeemia» film – kokku mängis ta eestlaste poolt siiani palavalt armastatud komöödiasaaga kuues osas.

Marion Ramsey aastal 2010
Marion Ramsey aastal 2010 Foto: Scanpix

Suurt tähelendu ka lauljana tegutsenud Ramsey jaoks kunagi ei saabunudki, kuid 90ndate alguses astus ta korraks üles veel ka hittseriaalides «Beverly Hills 90210» ja «MacGyver». Tema hilisemate tööde hulka kuulusid ülesastumised Adult Swimi «Robot Chickenis» ja taaskohtumine «Politseiakadeemia» veteranide Steve Guttenbergi ja Michael Winslow'ga filmides «Lavalantula» ning «2 Lava 2 Lantula!». Naise viimaseks rolliks jäi 2018. aasta indifilm «When I Sing».

Vaata, kuidas elavad täna teised «Politseiakadeemia» tähed:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles