USA’s elav muusik Laur Joamets avaldas videosingli: see on pühendatud väljasuremisohus olevatele jääkarudele

Raadio Elmar
Copy
Laur Joamets ja Laura Reed.
Laur Joamets ja Laura Reed. Foto: Laura Reed Music

Kitarrist Laur Joamets avaldas teise videosingli järgmisel aastal ilmuvalt albumilt. Kuula ja loe intervjuud ning saa teada, millest muusik rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Joametsa ansambel LORE andis välja singli «Gifts Of Destruction and Disorder». Värvika graafilise video tegid loole andekad Eesti animaatorid August Varustin ja Ave Taavet.

«Enne veel kui laulja Laura Reed'iga kohtusin, mõtlesin, et kuidas ma oma instrumentaalmuusikat publikule põnevamaks võiksin teha. Olin parasjagu tuuril ja nägin väga veidrat unenägu, kus jääkaru kohtus pingiiniga. Selline kohtumine oleks päriselus väga erakordne, saab juhtuda ilmselt vaid loomaaias. Sellest kasvas välja idee, et teen ühe humoorika, kuid tumeda maiguga video. Edastasin mõtte Augustile ja Avele, kes said mu video animaatoriteks. Nad võtsid materjali ette ja video tulemus sai sada korda parem kui algidee,» avaldas Joamets.

Joametsa sõnul pöörab video tähelepanu liikidele, mis on väljasuremisohus. «Kujutasin ette viimast jääkaru suremas, kuid tahtsin, et enne oma surma saaks ta kogeda inimkonna erinevaid naudinguid ja pahesid. Et ta mõistaks, miks me oleme otsustanud olla nii ükskõiksed oma keskkonna suhtes,» avaldas ta.

«Gifts Of Destruction and Disorder» on järg sügisel ilmunud ning palju positiivset vastukaja saanud singlile «Surrender». Mõlemad lood pärinevad LORE sel aastal ilmuvalt debüütalbumilt. «Stuudios me hetkel tööd ei tee, terve plaat on praeguseks hetkeks juba salvestatud, ka vajalikud tehnilised protseduurid on ära tehtud. Me võiksime plaadi juba välja anda, kuid muusikaäri on hetkel sellises seisus nagu ta on, seega hetkel anname lugusid välja singlitena. Plaat ise ilmub loodetavasti selle aasta teises pooles,» täpsustas Joamets. 

Lisaks LORE projektile mängib Joamets ka bändis Drivin N Cryin. «Drivin N Cryin on Atlantast pärit ansambel, mis on tegutsenud juba kolmkümmend viis aastat. Mina olen nüüd nende viimane kitarrist, olen kollektiivis olnud neli aastat. Loodetavasti saab hakata peagi taas esinema,» lisas Joamets.

Joamets elab hetkel Ameerika Ühendriikides, Tennessee osariigi pealinnas Nashville's. «Elan sellises kohas, kus aasta jooksul lund praktiliselt ei näe, isegi talvel mitte. Aastal 2016 oli küll kaks lumerohket nädalat, kuid sellist asja juhtub kümne aasta jooksul vaid korra. Hetkel on meil viisteist kraadi sooja,» kirjeldas mees raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles