Twitter ja Facebook panid president Trumpile bloki peale

Elu24
Copy
Kuvatõmmis Trumpi sotsiaalmeediasse postitatud videost, kus ta oma parlamendihoones protesteerivaid toetajaid tänab. VIdeo eemaldati erinevatelt sotsiaalmeediaplatvormidelt.
Kuvatõmmis Trumpi sotsiaalmeediasse postitatud videost, kus ta oma parlamendihoones protesteerivaid toetajaid tänab. VIdeo eemaldati erinevatelt sotsiaalmeediaplatvormidelt. Foto: US PRESIDENT DONALD J TRUMP TWITTER / HANDOUT / EPA / Scanpix

Sotsiaalmeediaplatvormid kehtestasid USA presidendile ajutise postitamise keelu pärast seda, kui Trump sotsiaalmeedias Kapitooliumi ründajate toetuseks avaldusi tegi.

Sotsiaalmeediahiiud tõmbasid Trumpi säutsudele ja postitustele pidurit, põhjendades otsust sooviga vähendada valeinfo levikut ja presidendipoolset vägivallale õhutamist, vahendab The Guardian.

Mõlemad platvormid keelasid ajutiselt Trumpil võimaluse midagi postitada, samuti eemaldasid nii Twitter kui Facebook platvormidelt mitmeid presidendi postitusi. 

Põhjus, miks Trumpil sotsiaalmeedias postitamine ära keelati, seisnes suuresti postitatud videos, kus president küll andis parlamendihoone protesteerijatele käsu koju minna, kuid avaldas neile ka armastust ning kordas valeväiteid valimispettuste kohta, vahendab BBC

Facebooki esindaja sõnul eemaldati video, sest see pigem õhutab vägivallale kui vähendab seda. Twitteri platvormil on juba inimesed hakanud presidendi sotsiaalmeediakeelu üle nalja tegema, säutsudes sõnumeid sisuga «teen selle postituse lihtsalt seetõttu, et Trump seda teha ei saa».

Teine säuts teeb järelduse, et Trumpi abikaasa Melania ei luba mehel Twitterit kasutada. 

 

USA presidendi Donald Trumpi poolehoidjad ründasid parlamendihoonet eile Eesti aja järgi umbes kella üheksa ajal õhtul. Rünnaku ajendas kongressi istung, kus plaaniti kinnitada demokraat Joe Bideni võit presidendivalimistel. USA esindajatekoda ja senat peatasid töö ning politsei asus inimesi evakueerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles