VIDEO ⟩ USA Kapitooliumi kaoses hukkunud naine oli kinnitamata andmetel USA õhujõudude ekspiloot (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
USA Washingtni mässus uskus naine, kes väidetavalt on USA õhujõudude ekspiloot Ashli Babbitt
USA Washingtni mässus uskus naine, kes väidetavalt on USA õhujõudude ekspiloot Ashli Babbitt Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikide vabariiklasest president Donald Trump ei ole seni valimiskaotust tunnistanud. Eile korraldasid tema toetajad pealinnas Washingtonis meeleavalduse, mille käigus sisenesid Kapitooliumisse, kus USA kongressi mõlemad kojad olid kinnitamas demokraadi Joe Bideni valimisvõitu.

Washingtoni politseijuhi Robert J Contee teatel hukkus meeleavalduses neli inimest, kellest kolm kaotasid elu tervisliku seisundi halvenemise tõttu ja üks inimene lasti maha, teatavad cnn.com ja nytimes.com.

Naist tulistati Kapitooliumi juures, ta pandi kiirabile ja üritati viia haiglasse, kuid ta suri.

USA presidendi Donald Trumpi toetajad hakkasid Washingtonis mässama ja sisenesid Kapitooliumisse.
USA presidendi Donald Trumpi toetajad hakkasid Washingtonis mässama ja sisenesid Kapitooliumisse. Foto: Probal Rashid/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Politsei pressiesindaja Dustin Sternbeck sõnas, et naise isik tehakse kindlaks ja teda tulistanud inimest otsitakse. Ka on veel selgusetu, miks naise pihta tuli avati.

Mässu olid kajastamas mitmed meediakanalid, mille esindajate sõnul tekkis mässajate seas kaos ja järsku sai Kapitooliumi trepil olnud naine kuuli kaela.

Kinnitamata andmetel on hukkunud naine Ashli Babbitt, kes oli USA õhujõudude endine piloot ja Donald Trumpi tulihingeline toetaja. 35-aastase ameeriklanna sotsiaalmeedia postitustest on näha, et ta uskus vandenõuteooriatesse.

USA meedia teatel võttis ajakirjanikega ühendust Timothy McEntee, kelle sõnul on ta hukkunud naise endine abikaasa.

McEntee sõnul oli ta eksnaine 14 aastat USA õhujõududes ning käis neljal korral missioonil Afganistanis ja Iraagis. Hiljem läks ta üle USA rahvuskaarti ning oli missioonidel Kuveidis ja Kataris.

Mehe sõnul ta ei teadnud, et ta endine naine on Washingtonis ja osaleb mässus.

McEntee jätkas, et pärast nende lahutust kolis naine San Diegosse, abiellus uuesti ja asutas oma firma.

«Ta oli poliitiliselt aktiivne ja ei kartnud oma arvamust välja öelda. Kui ta kellegi või millegi eest võitles, tegi ta seda kogu hingega,» nentis mees.

Üks mässus osalenud 24-aastane mees on haiglas kriitilises seisundis, ta kukkus kongressihoone seinal ronides 10 meetri kõrguselt alla.

Washingtonis mäss jätkub, sest Donald Trumpi toetajad ei taha alla anda, kuigi Trump palus neil lahkuda.

Paljud senaatorid kommenteerisid, et USAs on käimas riigipöördekatse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles