KARM VAATEPILT ⟩ Rannale hiiglaslikku kallurit päästma läinud kopp uputati vesiliiva sisse

Elu24
Copy
Somerseti rannas kaevati liiva, kui õnnetus juhtus.
Somerseti rannas kaevati liiva, kui õnnetus juhtus. Foto: SWNS/ScanPix

Mõõna ajal rannale läinud veok tegi suure vea. Seda läks päästma kopp, mis tegi samuti suure vea. Tragikoomilisest vahejuhtumist kirjutas kohalik ajaleht.

Ranna kujundamise töödel abiks olnud võimas kallur jäi Lõuna-Inglismaal Somerseti rannas kinni juba eile. Sinna saadeti appi tervelt kaks koppa, mis oleks suure masina välja pidanud kaevama.

Kuigi see õnnestus, jäi ka üks koppadest kinni. Nokk lahti, saba kinni. Mõõna- ja tõusulaine vahelisel ajal on vesiliiv kergesti vajuv ja väga ohtlik sellistele rasketele masinatele.

Olukord ei muutunudki lihtsamaks. Kopp jäi pimeduse saabudes silmini liiva sisse kinni ja ujutati üüsel tõusuvee poolt üle. Seal oli õnnetu masin ka 6. jaanuari hommikul. Sealjuures pidi kohale tulnud politsei ka pealtvaatajaid ohtlikust lähedusest ära ajama.

Kopp vajus silmini liiva.
Kopp vajus silmini liiva. Foto: SWNS/ScanPix

«Kaks sõidukit, mis vedasid rannal liiva, jäid kinni,» kinnitas kopa omanikfirma esindaja. «Suurem päästeti edukalt ära, aga teist enne eileõhtust tõusu kätte ei saadud.» Väidetavalt lähevad aga päästetööd edasi.

Sündmus on tohutut tähelepanu tõmmanud sotsiaalmeedias. «See läheb kalliks maksma!» on mõned arvamust avaldanud. Teiste sõnul oli tegevus sellisel ajal lihtsalt rumal ja pididgi nii lõppema.

Saaga pidi järgmisel päeval jätkuma, kuna masin jäi ööseks tulvavee alla.
Saaga pidi järgmisel päeval jätkuma, kuna masin jäi ööseks tulvavee alla. Foto: SWNS/ScanPix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles