Valime koos 2020. aasta parimad Eesti autorite raamatud

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Toimub suur rahvahääletus, mille käigus selgitatakse välja möödunud aastal ilmunud parimad raamatud. Toredast ettevõtmisest rääkis Apollo kaupluste ostujuht Annika Pilt.

Eesti Kirjastuste Liit, Lastekirjandus Keskus ja Apollo kaupluste kett on välja kuulutanud rahvahääletuse, et selgitada välja möödunud aastal ilmunud parimad raamatud. Hääletada saab kuni 31. jaanuarini ja võitjad selgitatakse välja veebruarikuu teises pooles. «Hääletusele tulevad Eesti autorite poolt kirjutatud raamatud. Korraldame seda ettevõtmist juba viieteistkümnendat korda,» märkis Pilt.

Pilt lisas, et hääletuses on välja toodud kuuskümmend nimetust. «Rahvahääletuse eelvalikus pole vaid need raamatud, mis asetsevad müügiedetabelite tippudes. Siia on valitud teoseid, mis on lugejaid kõnetanud ja mis on oma žanris omanäolised,» sõnas ta.

«Raamatute eelvalik on tehtud Apollo kaupluseketi ostuosakonnas, oma sõna on saanud sekka öelda ka Eesti Kirjastuste Liit ning Lastekirjandus Keskus. Raamatud on välja toodud kuues erinevas kategoorias: ilukirjandus, luule, lastekirjandus, eestlane ja tema lugu, käsiraamatud ja populaarteaduslikud raamatud,» täpsustas Apollo ostujuht.

Pilt avaldas, et eelmisel aastal kasvas huvi investeerimisega seotud käsiraamatute vastu. «Ilmselt raha teemad puudutavad paljusid inimesi ja kõiki huvitab, kuidas rohkem ja mõistlikumalt säästa. Investeerimise teema on eelmise aasta jooksul eriti tugevalt esile tõusnud,» sõnas Pilt.

«Samas ei saa öelda, et huvi terviseraamatute suunal oleks kuidagi tahaplaanile jäänud. Lugejaid huvitab jätkuvalt nii vaimse kui füüsilise tervise temaatika. Möödunud aastal oli ka rohkem aega, et iseendaga tegeleda - selle teemaga seotud raamatud olid samuti fookuses,» lisas Pilt. 

Apollo ostujuht lisas, et möödunud kevade eriolukord raamatute müüki ei pidurdanud. «Kevadel, kui kaubanduskeskused kinni läksid, leiti päris kiiresti üles meie e-pood. Tellimused kasvasid iga päevaga ja see trend pole tänaseni sugugi kadunud. Raamatute lugemine ja ostmine on jätkuvalt populaarne,» sõnas Annika Pilt.

Mine hääletama SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles