Inglannast jalgratturi arvates nägi ta müütilist koletist

Inna-Katrin Hein
Copy
Pildil on must leopard, rahvakeeles must panter. Inglanna Sara Coxi arvates nägi ta seda looma Suurbritannias looduses
Pildil on must leopard, rahvakeeles must panter. Inglanna Sara Coxi arvates nägi ta seda looma Suurbritannias looduses Foto: SWNS.com/Scanpix

Inglannast jalgratturi sõnul sõitis ta möödunud nädala ühel varahommikul Oxfordshire’is Witneys metsateel, kui järsku ilmus kummaline loom, kes meenutas müütilist koletist.

31-aastase Sara Coxi sõnul oli loom umbes Labradori retriiveri suurune ja süsimust, teatab gloucestershirelive.co.uk.

«Teda nähes meenusid mulle muinasjutukoletised, kuid ka Burfordi koletis. Selliseid musta värvi leopardisarnaseid loomi on siin ka varem nähtud, minule oli see esimene kord. Ta liikus nagu kiskja ja kui mu jalgrattatuli temale langes, oli näha kahte punast silma,» sõnas naine.

Cox lisas, et loom liikus teistmoodi kui koerad, ta oli pigem kaslane. Lõpuks kadus olend naise vaateväljast tihnikusse.

Briti meedia on ka varem teatanud Oxfordshire’is nähtud kummalistest loomadest, kõige sagedasemad tähelepanekud on olnud Cotswoldi looduskaitsealal, kuid ka Burfordis ja Bicesteris.

Ebatavaline loom sai hüüdnime Burfordi koletis selle tõttu, et Burford oli esimene koht, kus teda nähti.

Inimesed on üritanud looma jäädvustada, kuid väidetavalt liigub ta kiiresti ja oskab hästi varjuda, mille tõttu on fotod üsna udused ja need on tehtud kaugelt.

Suurbritannias ei ela looduses leoparde ning selle tõttu arvatakse, et loomad on sinna toodud ja põgenenud metsa.

Leopard (Panthera pardus) on kaslaste sugukonda pantri perekonda kuuluv imetaja.

Pantri perekonda kuuluvad veel lõvi, tiiger ja jaaguar. Leopardidel on levinud melanism, mille puhul must pigment hakkab domneerima ja need isendid on musta karvkattega.

Rahvasuus kutsutakse musti leoparde mustadeks pantriteks.

Leopardid elavad Aafrikas, Lõuna-Aasias, Taga-Kaukaasias ja Kaug-Idas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles