Koroonast toibuva Rootsi suusatähe treener: kuidas see inimorganismile tegelikult mõjub, saame teada alles mitme aasta pärast

Copy
Rootsi murdmaasuusataja Charlotte Kalla mullusel Tour de Skil.
Rootsi murdmaasuusataja Charlotte Kalla mullusel Tour de Skil. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran/Scanpix

Rootsi murdmaasuusatamise koondise suurim täht Charlotte Kalla ei osale Kesk-Euroopas toimuval Tour de Skil. Novembris nakatus Kalla koroonaviirusega ning üritab nüüd tõvest toibuda.

33-aastane Kalla soovis suusaradadele naasta juba detsembri keskel, kuid Östersundis peetud võistlused ebaõnnestusid. Pärast seda on ta keskendunud treeningutele ning tahab hästi esineda hooaja teisel poolel. Veebruaris peaks Oberstdorfis toimuma maailmameistrivõistlused ning selleks ajaks loodab Rootsi suusastaar taas vormis olla.

Kalla personaaltreener Magnus Ingesson rääkis Expressenile, et tippvormi jõudmine nõuab tasakaalu leidmist kõva töö ja rohke puhkuse vahel.

«Koroonaga pole lihtne toime tulla. Kogu aeg käib üks katsetamine. Koroona pikaajalisest mõjust inimorganismile pole ju suurt midagi teada. Me ei pruugi täit tõtt teada saada veel lähimad kolm-neli aastat,» rääkis Ingesson. 

«Tavaliselt mõistan Charlotte seisundit unepealt, kas asjad on hästi või halvasti. Praegu on olukord teine ja see on hirmutav. Näiteks ei suuda Charlotte täie rauaga treenida nii palju päevi järjest kui varem. Taastumiseks on vaja rohkem aega ja ega treeningtundegi liiga palju ei kogune.»

Kalla järgmine MK-võistlus peaks olema Lahtis 23. jaanuaril.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles