Gurmee-gängsterid murdsid New Yorgi tipprestorani ja viisid...

Inna-Katrin Hein
Copy
Kokk valmistamas pastat. Pilt on illustreeriv
Kokk valmistamas pastat. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikides New Yorgis Brooklynis murdsid vargad menukasse tipprestorani, kuid neid ei huvitanud kassas olev raha, kallid köögitarbed ega eksklusiivsed veinid.

Politsei poolt gurmee-gängsterite hüüdnime saanud viisid kaasa hoopis suure hulga kohapeal käsitsivalmistatud pastat, teatab nypost.com.

Borsalia restorani juht Cristiano Rossi sõnas meediale, et vargad lõhkusid söögikoha tänapoolse keldriluugi luku ja sisenesid 23. detsembril 2020 sealt hoonesse.

Rossi lisas, et restoranis oli palju toiduaineid, alkohoolseid jooke ja tehnikat, kuid varastele jäi hoopis silma jootrahatops, milles oli 40 dollarit (32 eurot) ja nad võtsid raha kaasa. 

Lisaks jäi nii kohalike kui turistide seas menukas söögikoht ilma pastast - gnocchi’dest, tagliatelle’dest, ravioli’dest, fusilli’dest ja cappelletti’dest.

Erinevad pastad. Pilt on illustreeriv
Erinevad pastad. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Rossi sõnul oleks varastatud pastast, mille väärtus on 4500 dollarit (3645 eurot), saanud teha 150 taldrikutäit süüa.

«Kutsusime politsei ja kui korrakaitsjad said teada, mida varastati, siis nad naersid, et äkki mõnel teisel restoranipidajal lõppes pasta otsa ja ta vajas kiiresti uut. Meie pasta on New Yorgi parim ja vargad teadsid seda,» nentis restoranijuht.

Borsalia restorani töötajad vaatasid kõik laod, hoiukohad ja veinikeldri läbi, kuid midagi muud ei oldud võetud, kaasa arvatud kalleid veine, šampanjat ja likööri.

Rossi jätkas, et kahjuks ei ole neil turvakaamerat, kuid naaberhoonetel on ja politsei vaatab nende kaamerate lindistused läbi, et kurategijad kindlaks teha.

«Tuleb otsida suurte kottidega inimesi, sest vargad pidid kuhugu suure hulga pastat panema,» nentis Rossi.

Rossi ja ta töötajad pidid jõululaupäeval tegema uue pastakoguse, et nad jõulude ja uue aasta tellimusi suudaksid täita.

Pastaroog. Pilt on illustreeriv
Pastaroog. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Rossi sõnul läks neil võrdlemis hästi, sest kui ka kallis elektroonika ja köögisisustus oleks kaasa viidud, oleksid nad pidanud mõneks ajaks uksed sulgema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles