PILDID JA VIDEO Uus aasta võeti Eesti linnades vastu suudluste, melu ja ilutulestiku saatel (2)

Elu24
Copy

Aastaga 2020 on lõpuks hüvasti jäetud! Keerulise aasta järel oli eestlaste seas kindlasti palju neid, kelle aastavahetus möödus rahulikumalt kui tavaliselt ja pigem koduseinte vahel. Kuid oli ka neid, kes kogunesid seltsis aastavahetust tähistama linnatänavatele. Vaatamegi põgusalt, kuidas uus aasta erinevates Eesti linnades vastu võeti.

Ülevaatlik galerii on kokkupandud erinevate linnade aastavahetuse melust. Galeriist leiab pilte nii Tallinnast, Paidest, Võrust, Valgast, Viljandist kui ka Tartust. 

Pealinnas oli aastavahetuse ilutulestik hajutatud üle terve linna. Tartus ilutulestikku ei korraldatud, kuid rahvast kogunes raeplatsile hoolimata linna palvest seda mitte teha, vahendab Tartu Postimees.

Viljandis andis aga linnavalitsus loa ilutulestiku korraldamiseks. Viljandi linnapea Madis Timpson põhjendas, et inimestele on vaja natukenegi pakkuda silmailu ja hingekosutust, vahendab Sakala.

Võrus on kombeks, et aastavahetuse ilutulestiku korraldavad võrukad omal käel ise. Nõnda oli see ka 2020. aasta esimestel minutitel, vahendab Lõuna-Eesti Postimees.  

Paide linna aastavahetuse ilutulestik lasti seekord esimest korda vallimäelt ja keskväljakule inimesi ei oodatud, vahendab Järva Teataja.

Valgas tänavu ametlikku traditsioonilist aastavahetuse tähistamist ei olnud, kuid rahvas korraldas ise suurejoonelise ilutulestiku, vahendab Lõuna-Eesti Postimees.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles