Suri erilise maski poolest tuntud Briti räppar MF Doom

Elu24
Copy
Briti räppar MF Doom kandis avalikkuses alati maski.
Briti räppar MF Doom kandis avalikkuses alati maski. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Londonis sündinud hiphopmuusika staar MF Doom, kelle pärisnimi oli Daniel Dumile, suri 49-aastaselt.

MF Doom ehk Daniel Dumile oli küll tuntud oma teravate ja keeruliste riimide poolest, kuid eelkõige eristas artisti tema eriline mask, mida ta avalikkuses alati kandis, vahendab BBC

MF Doom sündis 9. jaanuaril 1971. aastal Londonis, kuid kolis lapsena New Yorki. Juba teismelisena esines ta kohalikus hiphopi grupis, kuid pärast noorema venna surma kadus ta mõneks ajaks muusikamaailmast täielikult. Enda sõnul sai temast peaaegu kodutu. 

1997. aastal ilmus ta taas välja, kuid kattis sukkpükstega oma nägu. Nii kaitses ta oma identiteeti kogu oma karjääri jooksul. 1999. aastal andis ta MF Doomina välja oma debüütalbumi ja sellele järgnes veel viis sooloalbumit. Lisaks sellele andis MF Doom välja eriplaate.

Tema kõige edukamaks võib pidada koostööd USA muusikaprodutsendi Madlibiga, kellega MF Doom moodustas 00ndate alguses hiphopi duo Madvillain. Nad andsid 2004. aastal välja esimese albumi «Madvillainy», mis jäi ühtlasi ka nende viimaseks.

2017. aastal tabas MF Doomi järjekordne kaotus. Muusik kirjutas Instagramis oma fännudele nüüdseks kustutatud postituses, et siit ilmast lahkus tema 14-aastane poeg, vahendab billboard.com.

Muusiku surmast teatas tema abikaasa, kes kinnitas Instagramis, et MF Doom suri 31. oktoobril. Surma põhjust postituses ei avaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles