The New York Post pöördus Trumpi vastu: lõpeta see hullus (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Donald Trump hoidmas 28. mail 2020 Valge Maja Ovaalkabinetis käes väljaande The New York Post numbrit ja rääkimas ajakirjanikele sotsiaalmeediast
USA president Donald Trump hoidmas 28. mail 2020 Valge Maja Ovaalkabinetis käes väljaande The New York Post numbrit ja rääkimas ajakirjanikele sotsiaalmeediast Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide konservatiivne tabloid The New York Post pöördus USA presidendi Donald Trumpi vastu ja pani esikaanele sõnumi: «Stop the Insanity» (Lõpeta see hullus). Suurte tähtedega lause all on väikeses kirjas lause: «You lost the election – here’s how to save your legacy» (Sa kaotasid valimised – nii saad päästa oma pärandi).

Väljaanne kirjutas oma juhtkirjas, et Trump peaks võtma mõistuse pähe ja lõpetama rääkimise, et USA presidendivalimiste tulemusi võltsiti.

Kuigi numbrid näitavad, et valimised võitis demokraat Joe Biden, on Trump jätkanud valimisi puudutavate alusetute väidete esitamist.

Trump teatas isegi veel 28. detsembril Twitteris, et kavatseb tõestada valmispettust ja häälte võltsimist. «Näeme 6. jaanuaril Washingtonis, ärge seda maha magage. Siis ma avaldan info, mis kõik pea peale keerab!» lubas Trump oma tviidis.

6. jaanuar 2021 on see päev, mil USA kongressis loetakse üle valijameeste hääled ja ei ole kahtlust, et uueks presidendiks kinnitatakse demokraat Joe Biden. Pärast seda on tulemus lõplik.

The New York Post oli varem tugev Trumpi toetaja. Väljaanne kuulub Trumpi sõbrast meediamagnaadile Rupert Murdochile, kellele kuulub ka Fox News telekanal, mis samuti Trumpi toetab ja ülistab. 

USA president Donald Trump hoidmas 28. mail 2020 Valge Maja Ovaalkabinetis käes väljaande The New York Post numbrit ja rääkimas ajakirjanikele sotsiaalmeediast.
USA president Donald Trump hoidmas 28. mail 2020 Valge Maja Ovaalkabinetis käes väljaande The New York Post numbrit ja rääkimas ajakirjanikele sotsiaalmeediast. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Veel paar kuud tagasi kirjutas leht, et Trumpil on suured võimalused saada veel üheks ametiajaks USA presidendiks.

Vabariiklane Donald Trump sai USA presidendivalimistel 232 valijamehe hääle, demokraat Joe Biden 306 valijamehe hääle. Võitmiseks oli vaja 270 valijamehe häält.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles