PILDID ⟩ Horvaatiat raputasid tugevad maavärinad

Inna-Katrin Hein
Copy

Horvaatia keskosas oli täna hommikul kaks järjestikust maavärinat magnituudiga 5,2, mis seismoloogide sõnul olid piisavalt tugevad, et lõhkuda hooneid.

Kell 5.28 kohaliku aja järgi alanud maavärinate epitsenter oli Sisakist 15 kilomeetri kaugusel ja hüpotsenter oli 2 kilomeetri sügavusel, teatab volcanodiscovery.com.

Järeltõuked algasid kell 6.48 kohaliku aja järgi ja nende magnituud oli 4–5.

Maavärinat oli tunda ka Horvaatia pealinnas Zagrebis, mis asub Sisakist 50 kilomeetri kagusel, ja veel mitmes Horvaatia linnas.

Lisaks Sisakile said hooned kannatada ka Petrinjas, mõlemas paigas jooksid inimesed varisenud majadest tänavatele, kartes järeltõukeid.

Horvaatias Petrinjas maavärina tõttu kannatada saanud administratiivhoone.
Horvaatias Petrinjas maavärina tõttu kannatada saanud administratiivhoone. Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Päästetöötajad asusid pärast maavärinaid ja järeltõukeid kindlustama varisemisohtlikke hooneid. Oli ka neid maju, kus maa värisemine tekitas tulekahju ja tuletõrjujad asusid kustutustöödele.

Horvaatia Petrinja linnapea Darinko Dumbovići sõnul sattusid elanikud maavärina tõttu paanikasse ja helistasid päästeteenistusse.

Horvaatia Petrinja linnapea Darinko Dumbović (paremal) koos teiste võimuesindajatega uurimas maavärinas kannatada saanud linnavalitsuse hoonet.
Horvaatia Petrinja linnapea Darinko Dumbović (paremal) koos teiste võimuesindajatega uurimas maavärinas kannatada saanud linnavalitsuse hoonet. Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Horvaatia peaminister Andrej Plenković helistas seismoloogiateenistuse juhile Ines Ivančićile, et saada infot toimunu kohta. Peaminister kavatseb külastada sel nädalal maavärinapiirkonda, kaasa arvatud Petrinjat ja Sisakit. 

Medtöötajate arvates võisid maavärinate tõttu tänavatele jooksnud maskideta inimesed aidata kaasa koroonaviiruse levimisele.

Horvaatias on koroonaviiruse diagnoosiga 205 000 inimest, Covid-19 viirushaigusest on paranenud 191 000 inimest ja surnud on rohkem kui 3700 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles