FILMIFAKT Vaata «Vihmamehe» stseeni, mida lennukites ei taheta näidata

Kanal 2
Copy

Täna kell 21 näitab Kanal 2 Oscaritega pärjatud humoorikat draamat «Vihmamees» (Rain Man, 1988), mida peetakse üheks Hollywoodi ajaloo olulisimaks filmiks.

Charlie Babbitt (Tom Cruise) on isekas ja omakasupüüdlik tüüp ja kui tema rikas isa sureb, loodab mees pärida kogu tema suure vara. Kuid asja veidi uurides selgub, et kadunuke on kogu enda maise vara jätnud Charlie eest seni varjatud vennale Raymondile (Dustin Hoffman). Raymond on autist, kes omab muljetavaldavat võimet peast ükskõik milliseid matemaatilisi tehteid arvutada ning suudab kõike kogetud detailselt meeles pidada. Kuid see on ka kõik, mida ta oskab. Ta ei saa isegi aru, mille jaoks on maailmas raha olemas. 

Linalugu sai inspiratsiooni tõsieluloost, savant-sündroomiga autistlikust mehest Kim Peekist, kel samuti hiilgev mälu ja särav mõistus. Nagu filmis näha, võib pähe kogunev liigne info elu ka keerulisemaks teha: eriti tuleb see esile stseenis, milles Hoffmani tegelane lennujaamas ühegi lennufirma lennukisse pole nõus istuma, kuna nende kõigi ajaloost võib leida õnnetusjuhtumeid.

Teadaolevalt lõikasid lennufirmad filmi selle stseeni lennukites näitamiseks välja, et mitte reisijaid hirmutada – kõik peale Austraalia lennufirma Quanta, mille reisilennukid pole tänase päevani kellegi elupäevi lõpetanud.

Vaata lennujaama stseeni, mida lennukites ei tahetud näidata:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles