PÕRGUKÜLM Siberis naudivad inimesed meeletu pakasega talveilma

Elu24
Copy
Põsrgulik pakane pakub huvitavaid ajaviitevõimalusi
Põsrgulik pakane pakub huvitavaid ajaviitevõimalusi Foto: twitter.com

Kuigi Novosibirsk asub Eestist isegi veidi lõuna pool, naudivad sealsed inimesed praegu erinevalt meist raju talveilma.

Enne jõule kirjutasime, kuidas karm pakane seab surmaohtu maailma külmimas linnas elavad hulkuvad koerad ning kassid. Nüüd on külm levinud aga üle Uurali-taguse maa.

Ka miljonilinn Novosibirsk talub võimsaid külmakraade. Miinused ulatuvad 40 kraadini. Sarnased karmid miinused levisid sel nädalal ka Soome põhjatipus.

Meedias ja sotsiaalvõrgustikes levivate piltide järgi võib otsustada, et sealsed inimesed oskavad neid temperatuure siiski nautida. Nuudlid jäätuvad sellises õhus hetkega, nagu selgub meteoroloog Kirill Bakanovi jagatud piltidest. Meeletu pakane ei takista aga isegi taliujumas käimist, nagu võib näha TASSi pühapäeval tehtud piltidest.

Siiski peab ettevaatlik olema, sest iga liiga pikaks ilma kätte jäetud nahatükk võib kahjustuse saada. Samuti peab enam vaeva nägema autode ja muu sarnase töös hoidmisega.

Novosibirski pakane ei takista taliujujaid.

ITAR-TASS/ScanPix

Juri Raud jagas grupis Ez-Dunõ seal elava venna pilte ning kogemusi. Masinad soendatakse elektri või gaasiga ette üles. Kui on aga natukeseks vaja auto seisma jätta, ei suretata mootorit väljagi, vaid hoitakse soojana töös – nii palju odavam on seal bensiin.

Posted by Juri Raud on Sunday, December 27, 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles