VALUSALT AUS Fännivideo võtab humoorikalt kokku kõik, mis «Tenetil» viga on (1)

Spekter
Copy
Robert Pattinson spioonipõnevikus «Tenet» (filmitud Laagna teel).
Robert Pattinson spioonipõnevikus «Tenet» (filmitud Laagna teel). Foto: Warner Bros.

YouTube'i videokanal Honest Trailers on kuulus selle poolest, et valmistab tuntud filmidele humoorikaid «ausaid treilereid», milles filmi esitletakse kõikide tema vigadega. Nüüd jõudis järg Christopher Nolani «Teneti» kätte ning armu ei anta siingi.

Pole saladus, et film pole oma väändes aegruumis hargnevate sündmustega just kerge vaatamise killast ning juba filmi kinodesse jõudmise eel levis filmitegijate endi poolt hoiatus, et linalugu tuleks pigem tunnetada kui mõista püüda. Nii saabki kõige suurema koosa videos filmi segane struktuur ning öeldakse ausalt välja, et tegemist on filmiga, mis on mõeldud ennekõike nii suurtele Nolani-austajatele, kes niikuinii tahaksid filmi kolm korda üle vaadata.

«Koge, mida tähendab, kui režissöör poeb nii sügavalt iseenda p**se, et kõik läheb pahupidi!» põrutab klipp. Positiivsest küljest toob «aus treiler» välja, et kui varasemalt on kriitikud lavastajale ette heitnud, et tema tegelased kõik valged on, siis vähemalt selles aspektis on areng toimunud. Kenneth Branagh kehastatud venelasest pahalane olevat jälle aga kui kõikide viletsates Hollywoodi filmides näidatud vene pättide koondportree.

«Ürita vastu pidada, vaadates seda äärmiselt keerulist ja ebarahuldustpakkuvat filmi, mis on oma olemuselt tühine spioonikas, aga mõjub nagu ristsõna ekraaniadaptsioon,» paneb see filmile veel «puid alla».

Märkimata ei jää asjaolu, et režissöör Nolan ning filmistuudio Warner Bros. tänaseks päevaks vaenujalal on, kuna kinolemb lavastaja kritiseeris meedias häälekalt stuudio otsust kogu 2021. aasta filmivalik kinodega üheaegselt ka HBO Max voogedastuskeskkonda üles panna.

Vaata videot:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles