Harjumaal keeratakse meelelahutuse kraanid kinni: mis saab lauluväljaku Võlumaast?

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Valgusfestival Võlumaa lauluväljakul.
Valgusfestival Võlumaa lauluväljakul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Detsembri alguses Tallinna lauluväljakul avatud Võlumaa valgusfestival peaks kestma veel mitu nädalat, kuid valitsuse uued piirangud ähvardavad Harjumaal igasuguse meelelahutuse lõpetada.

Järgmise nädala algusest kuni jaanuari keskpaigani on Harjumaal meelelahutusteenuste osutamine keelatud, suletakse ka muuseumid ja näitusasutused. Õues tohib avalikest üritustest ja koosolekutest osa võtta kuni kümme inimest, otsustas valitsus täna hommikul.

See paneb keerulisse olukorda ka 10. jaanuarini kestma pidanud Võlumaa valgusfestivali, mida on ürituse avalike suhete juhi Reno Hekkonensi sõnul külastatud paari nädalaga juba 24 000 korda. Karmidest piirangutest hoolimata loodetakse Tallinna lauluväljakule kerkinud Võlumaa avatuks jätta.

«Otsus, mis formaadis üritus edasi hakkab töötama, võetakse meie tiimis vastu lähipäevil,» kommenteeris Hekkonens, kelle arvates pole nii suurt üritust lihtne ümber korraldada. Korraldajate kinnitusel järgitakse lauluväljakul kõiki terviseameti ettekirjutisi ning 28. detsembrist loodetakse edasi töötada uute kohandustega.

Valgusfestival Võlumaa lauluväljakul.
Valgusfestival Võlumaa lauluväljakul. Foto: Eero Vabamägi/Postimees Grupp

Valgusfestivalil on eksponeeritud 30 üleelusuuruses valgusfiguuride fantaasiaansamblit looma-, taime- ja linnuriikidest. Alale on püstitatud ka laternate allee ja valgusloss, Tivoli, tänavatoidu ala. Jõuluvana residentsis saab vaadata akrobaatide ja tsirkuseartistide etendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles