Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Ansambel "Kruuv"
Ansambel "Kruuv" Foto: Konstantin Sednev

Toome teieni 51. nädala muusikauudised – uue looga on välja tulnud Triin Niitoja koos Frants Tikerpuuga, ansambel Lambandaz, Renate jpt. Mari Kalkuni pühadekontsertit saab vaadata oma kodudes ja uuel aastal toimub Eesti esimene naistele suunatud laulukirjutajate laager.

Ansambel Kruuv tuli välja jõululooga

Kruuvi laulja Heiki Luts on suur suusafänn ja Tartu Maraton on tema iga-aastane unistus. Kuigi suusamaraton on alles 21. veebruaril, võiks juba jõuludel olla lumi maas. Laul «Jõulud oleks valged» räägib sellest, kuidas lumi on kõigi meie ootus. Lumeinglid, -lossid, -memmed ja kelgutamine teeb ju tuju heaks. Täpselt see, mida ka mina siin iga päev teile räägin. Kruuvi liikme Allan Kasuki sõnul oleks kõige metsikum talve unistus juua kuuma glögi enda ehitatud iglus. Ansambel Kruuv soovib kõigile rõõmsaid jõule!
 

Ansambel Räpina Jack on andnud välja oma debüütplaadi nimega «Räpina Jack»

Plaadil on 5 rokkivat maakeelset ja maavillast laulu. CD -le on antud välja n.ö. luksuspakett, ehk El Robusto käsitöömeistrite parkunud käte all valminud täispuidust käsitööümbris, mida on tehtud 50 eksemplari. Räpina Jack kujutab endast ägedat Maarjamaa bändi, mis mõjub nagu chillipipra plahvatus praeguses koroona poolt laastatud maailmas. Muusika, mis seob endas folgi, kantri ja toore, maakeelse hiphopi. Räpina Jack ühendab endas kahte omapärast muusikut - Kill Kaaret ehk KillBaba, kes on hetkel rohkem tuntud kui legendaarse reggae– ja maailmamuusikabändi Bombillaz liige ning Hain Hoppet, keda teatakse ka ägeda funksoul bändi The Jingles kitarristina.
 

Maailmakuulsa filmi «Videvik» tunnusloost tehti eestikeelne kaver «Halb läeb heaks»

Lauljatar Triin Niitoja ja tõusev klaveri virtuoos ning produtsent Frants Tikerpuu avaldasid imeilusa eestikeelse kaveri maailmakuulsa filmi «Videvik» kassahitist «Thousand Years». Loole kirjutas sõnad  Triin Niitoja ning Frants Tikerpuu kaunistas seda klaverimänguga. Triin Niitoja on varasemalt tuntud kui laulja ja laulukirjutaja ning osalenud «Eesti otsib superstaari” ja «Eesti laul» finaalsaadetes. Frants Tikerpuud on meedia eelnevalt nimetanud imelapseks, kuna ta õppis klaverimängu ära juba 4 aastaselt.
 

Ansamblil Lambandaz tuli välja jõululugu

Bänd avaldas 18. detsembril uue muusikapala pealkirjaga «Siidine». Ansambel teebki praegu kõvasti tööd uue muusika kallal, sest kevadel on oodata nende uut albumit, millele muusikud ise on saladuskatte all vihjanud, et see tuleb võimas. Lugu ise on inspiratiooni saanud jõuludest mis tänavu tulevad natuke teistsugused, nagu seda oli  kogu ülejäänud aasta. Uue looga soovivad bändiliikmed kõigile rahulikku jõuluaega, olge koos oma lähedastega ja hoidke oma tervist! Uues loos teeb kaasa ka Regina Tambek ja selle masterdas Rasmus Riim.
 

Ilmus nublu debüütalbum «Café Kosmos»

Kauamängivalt leiab 14 eriilmelist lugu, mis on pressitud nii vinüülile kui saadaval ka CD-formaadis. Viimase pealt leiab ka boonusloo. «Café Kosmos» on saadaval kõikides hästivarustatud plaadipoodides üle Eestining tellitav aadressil nublufy.ee. Albumil on rohkesti seni avaldamata materjali ning valiku nublu varem ilmunud singlitest. Viimaste seas on ka värske kuue saanud «Droonid» ning ühtaegu nii Soome kui Eesti edetabelite tippe trooniv singel «Universum». Esimene press roosasid vinüüle on tänaseks peaaegu läbi müüdud ning peatselt saabuvad müügile uued, sinised vinüülid. Viimaste vahelt leiab lisaks ka nublu postri.
 

Eesti esimene naistele suunatud laulukirjutajate laager ootab osalejaid

Tuleva aasta veebruaris toimub Eestis esmakordselt naistele suunatud laulukirjutajate laager. Algatuse korraldajateks on rahvusvahelises muusikatööstuses tegutsevaid naisi ühendava võrgustiku shesaid.so Eesti haru ja muusikaettevõtluse arendusorganisatsioon Music Estonia. Välismentoritena osalevad laagris tunnustatud USA ja Rootsi produtsendid ning laulukirjutajad. Tallinnas Downtown stuudios 27.–28. veebruaril toimuva laagri eesmärgiks on toetada kodumaise muusikaturu mitmekülgset ja võrdõiguslikku arengut, edendada rahvusvahelist koostööd ning tutvustada tänaste staaride kõrval ka tulevikutegijaid. Täpsemat infot leiab musicestonia.eu leheküljelt.
 

Renatel ilmus uus laul

Laulja ja laulukirjutaja Renate on välja andnud värske laulu «Õnne soovime», mis pärineb tema suve alguses ilmunud albumilt «Millennium». Nagu loo nimigi reedab, on tegu lõbusa sünnipäevateemalise lauluga. Loo autor on Renate ja produtsent Lenny LaVida.
 

Mari Kalkuni pühadekontsert jõuab kodudesse üle maailma

Mari Kalkun on tänavusse aastasse oma loomingu ja tegemistega eriliselt asetunud. Nii nagu tema muusika on leidnud rahvusvahelise mõõtme, jõudis ka artisti korraldatav isiklik pühadekontsert 20. detsembril talviselt Võrumaalt fännideni üle maailma. Kontserdile on pileteid soetatud juba näiteks Kanadast, USAst, Jaapanist ja paljudest teistest riikidest. Lauljatari peamine eesmärk on aga hoida inimesi ühenduses ning pakkuda neile mõtlikku tagasivaadet ent ka helget käeulatust maagilisse aastalõppu. Muusiku pühadesoov pakkuda oma loominguga inimestele keerulisel ajal pelgupaika, kust ammutada rahu ja kindlust. Kontserdi abil täidetakse samuti üks pühadesoov - nimelt toetab muusik Rõuge hooldekodule jõulukingiks kaasaegse plaadimängija soetamist. Otseülekanne toimus 20. detsembril, kuid kontsert on järelvaadatav kolmekuningapäevani. Rohkem infot leiab www.marikalkun.com

Copy
Tagasi üles