Ravisid mägitõbe: Mustalt Mandrilt pärit RB Salzburgi vutimehed tarvitasid keelatuid aineid

Elu24
Copy
Mali ja Slazburgi RB jalgpallurid Sekou Koita ja Mohamed Camara.
Mali ja Slazburgi RB jalgpallurid Sekou Koita ja Mohamed Camara. Foto: Lukasz Sobala/imago images / Newspix

Austria jalgpalliklubi RB Salzburgi Malist pärit duo Mohamed Camara ja Sekou Koita on andnud positiivse dopinguproovi. Klubi teatel jäid tõmmunahksed pallivõlurid keelatud ainete tarvitamisega vahele 22. novembril. 

22. novembril jäid Mali rahvuskoondislased Mohamed Camara ja Sekou Koita vahele dopinguainete tarvitamisega. Mehed olid seotud rahvuskoondise tegemistega ning äsja kodumaalt Aafrikast Austriasse naasnud.

Vutimeeste proovist leiti ainet, mida kasutatakse mäehaiguse ehk mägitõve raviks. Camara ja Koita esindasid Mali vutkoondist kohtumises Namibia vastu. Matš toimus Namibia pealinnas Windhoekis, mis asub 1700 meetri kõrgusel üle mere pinna.

Salzburgi jalgpalliklubi soovib dopingujuhtumit UEFAle selgitada. 

«Oleme väga uhked, et meie klubi mängijad esindavad oma rahvuskoondist. Oleks siiski soovitav, et ka riigi esinduskoondiste tegevus vastaks rahvusvahelistele nõuetele ning nende maade tohtrid teaksid dopingureegleid ning peaksid neist kinni,» ütles Salzburgi boss Stephan Reiter.

Salzburg toetab oma mängijaid ning nad jätkavad klubiga treenimist. Kahel noorel mängumehel on meeskonnas äärmiselt oluline roll. 21-aastane Koita on Salzburgi särgis löönud 11 mängus 10 väravat, 20-aastane Camara on keskväljal rassinud kõigis Salzburgi mängudes peale ühe. RB Salzburg on Austria meistrisarja liider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles