TEINE VÕIMALUS Elu lõpuni lubadest ilma jäetud Northug võib autorooli istuda juba viie aasta pärast

Elu24
Copy
Norra suusakuulsus Petter Northug.
Norra suusakuulsus Petter Northug. Foto: Terje Pedersen/AP/Scanpix

Esmaspäeval Oslo ringkonnakohtu otsusega elu lõpuni autojuhtimise õigusest ilma jäetud Norra suusalegend Petter Northug võib load tagasi saada juba viie aasta pärast. 

Esmaspäeval loeti 34-aastasele Northugile Oslo ringkonnakohtus ette ränk kohtuotsus. Olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister saadetakse seitsmeks kuuks trellide taha ning mehelt võeti eluks ajaks autojuhtimise õigus.

Kiiruse ületamise ja liikulusohutusreeglite rikkumise eest süüdistuse saanud ning need vastu vaidlemata omaks võtnud Northug on ametnike meelest rooli istudes ohuks nii endale kui ka kõigile teistele. Rikkumised olid tõsised ja juhtusid korduvalt. 

Rikkumistest saab lugeda siit.

Norra liiklusturvalisusorganisatsiooni Trygg Trafiki pressiesindaja Ingrid Trömborgi sõnul oli Northugi karistus tema rikkumiste raskusastmetele vastav.

«Me ei tunne muret ainult Petter Northugi käitumise pärast, vaid üldse kõigi nende isikute pärast, kes liikluses käituvad ohtlikult ning ülimalt riskialtilt,» tõdes Trömborg Dagbladetile.

Trömborgi teatel on Northugi puhul raskendavaks asjaoluks see, et kuulsat norralast peetakse kodumaal üldiselt eeskujuks.

«Ta paljudele noortele ja lastele eeskujuks. Inimesel, kellel on ühiskonnas selline roll, lasub väga suur vastutus. Petter Northug ei tegutsenud piisavalt küpselt ja vastutustundlikult,» rääkis Trömborg.

Osla ringkonnakohtu otsus keelab nüüd Northugil autorooli istuda elu lõpuni. Otsus pole aga sugugi kivisse raiutud.

Trömborg sõnas, et suusakuulsusel on võimalus viie aasta pärast taotleda kohtuotsuse muutmist.

«Igaühel peab olema teine võimalus. Kes tahes võib muutuda. Kuid temal on väga suur vastutus, loodan väga, et ta saab sellest aru.»

Trömborg ei kinnitanud, et kohtuotsust muudetakse, kuid selline võimalus on olemas. «Kui ta oma vigadest õpib, võib ta juhtimisõiguse tagasi saada. Tal on igal juhul õigus otsus edasi kaevata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles