India tüdrukud abiellusid konnadega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India tüdrukud abiellusid konnadega
India tüdrukud abiellusid konnadega Foto: AP / Scanpix

Muinasjuttudest on teada, et konna suudeldes võib temast prints saada, kuid Indias abiellusid seitsmeaastased tüdrukud konnadega, kes jäid ikka kahepaikseteks.

Konnadega abiellumise tseremoonia taga on legend hindu jumalast Šivast, kes muutis end konnaks, kirjutab The Telegraph.

Vigneswari ja Masiakann kandsid Tamil Nadus toimunud tseremoonial traditsionaalseid sarisid ning kuldehteid.

Kohalike sõnul aitab see sajandeid vana tseremoonia kaitsta raskete haiguste eest.

Traditsiooniline konnadega abiellumine leidis aset Madrasest 250 kilomeetri kaugusel asuvas Pallipudpetis.  Kaks seitsmeaastast tüdrukut ja nende konnad kanti kätel templisse, kus hindu preestrid neid õnnistasid ning püha tule juures meheks ja naiseks kuulutasid.

«Konnadega abielluvad tüdrukud ei tohi olla puberteediealised. Tavaliselt pakuvad vanemad ise oma lapsi selle rituaali jaoks. Mõnikord aga peavad vanemad tütreid sundima, et nad kogukonna eest end ohvriks tooks. Vanade tavade säilimist soodustab vähene haritus,» sõnas konnatseremooniat näinud ajakirjanik Dominic Bosco.

India valitsus on vande kommete vastu juba pikka aega võidelnud. Valitsus pani kokku psühholoogidest, sotsioloogidest ja usujuhtidest koosneva meeskonna, et nad töötaksid välja kava, mis aitaks oma aja ammu ära elanud kommetest vabaneda.

Mis aga puutub konnadega paari pandud Vigneswarisse ja Masiakanni, siis nende jaoks lõppes kõik õnnelikult. Pärast tseremooniat said lapsed jälle lasteks ja konnad lasti oma tavapärasesse elukeskkonda.

Legendi järgi muutis hindu jumal Šiva end konnaks pärast oma naise Parvatiga riidu minemist.  Mehe peale vihane naine levitas ümberkaudsetes külades haigusi.  Külaelanikud läksid Šivat otsima, et see neid haigustest vabastaks ning palus jumalal ühe nende tüdrukuga abielluda.  Parvati aga muutis end tüdrukuks ning kui Šiva abiellus temaga, muutusid nad mõlemad jumalateks ja külaelanikud pääsesid haigusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles