Rootsi suusatähe alavahetus pole kulgenud ootuspäraselt: laskmistäpsus jätab soovida

Elu24
Copy
Rootsi laskesuusataja Stina Nilssoni sihik on paigast ära.
Rootsi laskesuusataja Stina Nilssoni sihik on paigast ära. Foto: Pontus Lundahl/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Murdmaasuusatähe Stina Nilssoni alavahetus ja üleminek laskesuusatamisele pole sujunud loodetult. Tänavustel esimestel võistlustel novembris eksis rootslanna koguni kümnel lasul. 

Samal ajal, kui laskesuusatajate koorekiht võistles eelmisel nädalavahetusel Hochfilzenis, suusatas murdmaasuusatamise olümpiavõitja ja mitmekordne MMi medaliomanik laskusuusatamise võistlustel Östersundis ning võttis mõõtu nende kaasmaalannadega, kes rahvuskoondisesse ei kuulu.

Kuid ka need võistlused läksid 27-aastasel Nilssonil aia taha. Rootslanna otsustas lasketiirust ära kihutada endale omase tempoga, kuid suusad läksid risti ning sõlme läinud Nilsson takerdus laskemati taha ja kukkus põlvili. Kuigi liigutused olid kiired, probleemid jätkusid, sest Nilsson kaotas hiljem orientiiri ning oleks täiesti valele rajale sõitnud, kui üks võistluste korraldustiimi liikmetest poleks palunud tal ümber pöörata...

«Pidin vaid ennast kokku võtma ja õigele rajale tagasi minema,» rääkis 27-aastane rootslanna Aftonbladetile. 

Nilsson eksis tiirus neljal korral ja oli kokkuvõttes alles 13. Ta jäi võitjast Sara Anderssonist maha minuti ja 45 sekundiga. 

Nilsson ei olnud esitusega rahul. 

«See ei olnud katastroof, kuid minus pole rahulolu kübetki. Minu arust oli laskmine kontrolli alt väljas. Juba asend ise oli halb. Ei taha enam sellist ebakindlust kogeda.»

Murdmaasuusatamises oli Nilsson särav täht - olümpiakuld ja kaks maailmameistrititlit ning mitmed hõbe-ja pronksmedalid suurvõistlustelt räägivad enda eest. 

Nüüd, pärast alavahetamist on Nilsson veel noviits, algaja. Kodumaa meedias on ta saanud oma otsusega raju kriitikat.

«Inimesed arvavad, et kõik käib väga lihtsalt ja kiiresti. Mind ajab närvi, kui inimesed nõnda mõtlevad. Pean olema alandlik, tean, et protsessid võtavad aega,» rääkis Nilsson SVT-le.

Östersundis võisteldi kohtade eest Rootsi B-koondisesse, mis võtab osa IBU-karikavõistlustest. Viimane katsevõistlus toimus esmaspäeval, kus Nisson tuli kolmandale kohale. Rootsi laskesuusatamiseliit andis rahvusvahelistele võistlustele pääsenud sportlaste nimed teada teisipäeval, nende seas oli ka Nilssoni nimi.

Nii arvati Nilsson IBU-võistlustele pääsejate nimekirja. Suurvõistlustele läbimurdmiseks on rootslannal veel aega vaja. 

«Hooaja eesmärgiks on leida oma head ja vead laskesuusatamises. Pean veel liha luudele koguma, et võiksin järgmisel aastal targemana ja tugevamana naasta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles