FOTOD ⟩ 2020. aasta kulturismi hinnatuima tiitli võitis Egiptuse vägilane

Elu24
Copy
Mr. Olympia 2020  - Egitptuse kulturist Mamdouh Elssbiay.
Mr. Olympia 2020 - Egitptuse kulturist Mamdouh Elssbiay. Foto: Instagram

Las Vegases selgitati laupäeval käesoleva aasta kulturismi suurvõistluse Mr. Olympia võitja. Kehaehitamise hinnatuima trofee võitis egiptlane Mamdouh Elssbiay.

36-aastane vaaraode maa atleet jõudis eesmärgini pärast aastate pikkust üritamist. Hüüdnime Big Ramy kandev kulturist osales Mr. Olympia tiitlivõistlustel seitsmendat korda, senine parim koht – teine – pärineb aastast 2017.

Laupäeval saavutas teise koha Brandon Curry ning kolmandaks tuli seitsmekordne Mr. Olympia võitja Phil Heath.

USA kulturismilegendil Phil Heath`il tuli leppida tänavu Mr. Olympial kolmanda kohaga
USA kulturismilegendil Phil Heath`il tuli leppida tänavu Mr. Olympial kolmanda kohaga Foto: Dzhavakhadze Zurab/TASS/Scanpix

Elssibiay oli enne võistlust fännide suursoosik. Eelmisel aastal jäi Mr. Olympia ära ning ka käesolev aasta ei tõotanud koroonapandeemia tõttu midagi head. Veel hilissuvel arvas Egiptuse musklimees, et küllap tuleb ka see aasta vahele jätta.

Oktoobris süttis lootuseleek. Elssibiay võistles Euroopa Pro Show`l Madridis ning alustas ettevalmistust Mr. Olympiaks. Sensatsiooniline võit sai reaaluseks pühapäeva varahommikul Eesti aja järgi.

Big Ramy on tuntud oma eriti võimsate reielihaste poolest. Egiptlane ise kuulutas võitu oma Instagramikontol lihtsa sõnumiga: «Võit on meie.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles