VIDEO ⟩ USA asepresident ja tema kaasa vaktsineeriti otse-eetris koroona vastu

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Asepresident Mike Pence vaktsineerimas.
Asepresident Mike Pence vaktsineerimas. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide asepresident Mike Pence ja tema abikaasa Karen vaktsineeriti reede hommikul otse-eetris koroonaviiruse vastu.

Pealinnas Washingtonis Eisenhoweri büroohoones kauaoodatud süsti saanud Pence ütles, et see ei teinud talle haiget. «Ma ei tundnud midagi,» muljetas 61-aastane asepresident, kellest sai kõige kõrgem valitsusliige, keda siiani on vaktsineeritud.

Telesündmuse eesmärk oli tõsta ameeriklaste usaldust Pfizeri vaktsiini vastu, vahendas CBS.

Pence'i sõnul on tegemist meditsiinilise imega. «Ma usun, et see nädal läheb ajalukku kui koroonapandeemia lõpu algus,» oli ta optimistlik. Pence on kevadest saati juhtinud USAs koroonavastast võitlust.

Pfizeri koroonavaktsiini sai ka teine leedi Karen Pence (istub keskel) ja peakirurg Jerome Adams (paremal).
Pfizeri koroonavaktsiini sai ka teine leedi Karen Pence (istub keskel) ja peakirurg Jerome Adams (paremal). Foto: AP/Scanpix

Asepresident pani ameeriklastele südamele, et nad jätkaksid maski kandmise, kätepesu ja vahemaa hoidmisega. «Raske aja elame üle valvsuse ja vaktsiiniga,» kinnitas Pence.

Otse-eetris vaktsineeriti ka teine leedi Karen Pence ja peakirurg Jerome Adams. Kas ja millal president Donald Trump koroonavaktsiini saab, pole teada. Ta põdes viiruse läbi oktoobri alguses. Küll aga peaks varsti vaktsiini saama tulevane president Joe Biden.

Videot näeb siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles