TULEKUL Loe, mis hakkab saama «Troonide mängu» jätkusarjas «Draakoni maja»

Spekter
Copy
Olivia Cooke
Olivia Cooke Foto: Regina Wagner/Scanpix

Mullu maikuus otsa saanud HBO menuseriaal «Troonide mäng» saab 2022. aastal prequel'i ehk eelloo pealkirjaga «Draakoni maja» (House of the Dragon). Sarja kohta on tänaseks hakanud tasapisi rohkem selguma ning avalikustatud on ka näitlejad, kes Westerose fantaasiamaailmas seiklema hakkavad.

Värskeimaks uudiseks ongi staaride nimistu, kes seriaaliga käed on löönud. Variety vahendab, et nendeks on hiljuti Netflixi «Kroonist» noore prints Philipina tuntud Matt Smith, menuka telesarja «Edevuse laat» peaosatäitja Olivia Cooke ja tänavu muu hulgas kinoekraanil filmis «Misside mäss» üles astunud Emma D'Arcy.

Sari rändab ajas «Troonide mängu» sündmuste eelsesse aega ning põhineb George R.R. Martini uusimal, 2018. aasta novembris ilmunud romaanil «Tuli ja veri» ning paaril tema novellil. Tegevus leiab aset mitu sajandit enne nn viie kuninga sõda ning selle keskmes on «Troonide mängu» lõpus oma otsa leidnud draakoniemand Daenerys Targaryeni esivanemad – siit ka sarja pealkiri.

10-osalise seriaali võtted on kavandatud tulevasse aastasse ning HBO kanalil peaks uut fantaasiaseiklust nägema 2022. aastal. Filmitakse peaasjalikult Londoni külje all asuvas Leavesden filmistuudios, kus praegu käivad veel «Batmani» võtted.

Nimetatud näitlejatekolmik hakkab mängima Seitsme Kuningriigi valitseja kuningas Viserys I ehk Viserys Targaryeni õukonnaliikmeid. 

26-aastane inglanna Cooke kehastab Alicent Hightowerit – Kuninga Käe Otto Hightoweri kaunist ja tarka tütart, kel on tihedad suhted kuninga ning tema lähiringiga.

38-aastane britt Smith kehastub prints Daemon Targaryeniks, kuninga sõdalaseverd nooremaks vennaks ja troonipärijaks, kel tõeline draakoniloomus.  

28-aastane D’Arcy asub mängima printsess Rhaenyra Targaryeni: kuninga esmasündinud tütart, puhastverd draakoniratsurit, kelle ainsaks puuduseks võimuletulekul on asjaolu, et ta pole mees.

Juba varasemalt avalikustati ka kuninga rollis üles astuv näitleja, kelleks on 47-aastane inglise näitleja Paddy Considine. Kuningas Viserys on Westerost valitsema valitud lordide kogu poolt ning ainus, mida see sooja südamega valitseja soovib, oma jätkata oma isa, Vana Kuninga ehk Jaehaerys Targaryeni väärikat pärandit – ent nagu «Troonide mängu» austajad teavad, siis «lahketest meestest ei saa alati häid kuningaid».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles