VIDEO ⟩ Eesti naine selgitab, miks ta palkas sünnitusele professionaalse fotograafi

Elu24
Copy

Täispuhutud beebide kaklused, jäässe peidetud beebikujud ja professionaalsed sünnitusfotograafid – tulevaste lapsevanemate trendid ja kombed muutuvad ajaga üha veidramaks! 

Täna õhtul kell 20.00 jõuab Kanal 2 eetrisse erisaade «Päriselu lood: Sünnitav Eesti», mis võtab luubi alla kõik erilised ja ka mõnevõrra kummalised sünnitusega seonduvad kombed ning teenused.

«Juttu tuleb nii sellest, kuidas kašelotti mängides, tagumikku masseerides või hüpnoosi abil tugevat valu leevendada, kui ka sellest, miks palkavad Eesti naised sünnitusele fotograafe ja millised veidrad trendid on jõudnud meieni USA-st,» kommenteeris saatejuht Heelia Sillamaa.

Üheks selliseks trendiks on näiteks sooteatamispeod. Nagu nimigi ütleb, on tegemist peoga, kus tulevased vanemad saavad sõprade ja sugulaste juuresolekul mõnel erilisel viisil teada oma lapse soo. Kui Eestis on levinud soo teatamine siniste või roosade konfetti kahurite ja tossupommidega, siis USA-s on üha enam populaarsust koguv aga üks eriti kummaline soo teatamise viis.

Nimelt tellivad tulevased vanemad koduhoovi kaks hiigelbeebide kostüümis näitlejat, kes viivad peoliste ees läbi hiigelbeebide kakluse. Omavahel võistlevad beebitüdruk ja beebipoiss. Kui kakluses jääb peale beebitüdruk, on järelikult ka tulevase beebi sugu tüdruk.

Kui hiigelbeebide trend veel Eestisse jõudnud ei ole, siis teine USA-st alguse saanud trend: sünnituse pildistamine, on küll üha enam ka meil populaarsust kogumas.

«Mis siin ikka häbeneda on,» selgitab saates osalev hüpnosünnituse koolitaja Doris Randma-Sõster, kes lasi professionaalsel fotograafil oma sünnitust jäädvustada. Kuigi nii mõnegi naise jaoks võib sünnituse jäädvustamine tunduda ekstreemne, on see Randma-Sõsteri sõnul loomulik elu osa, mille näitamist ei tohiks karta.

«Tagantjärgi on see väga ilus kogemus, mida vaadata,» kommenteeris sünnitusele fotograafi palganud eestlanna ja soovitas sünnituse jäädvustamist ka teistele.

Kõigest juba lähemalt täna õhtuses saates kell 20.00 Kanal 2-s!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles