Sakslased ummistavad enne koroonasulgu juuksurisalonge, mis on ka öösel lahti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juuksur. Pilt on illustreeriv
Juuksur. Pilt on illustreeriv Foto: Eduardo Parra/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Saksamaal hakkavad 16. detsembrist kehtima uued karmid koroonapiirangud. Lahti tohivad olla vaid toidupoed ja apteegid, kõik ülejäänud ostukohad ja teenuseosutajad, kaasa arvatud juuksurisalongid suletakse.

Saksa meedia teatel tekkis juba möödunud nädalal kogu riigis tung juuksurisalongidesse ja olid pikad järjekorrad.

Palju juuksurisalonge on pikendanud enne koroonasulgu lahtiolekuaega, et kõik soovijad saaks teenindatud. Osa salonge on enne homme kehtima hakkavaid piiranguid ööpäev läbi avatud.

Detsember on olnud kogu Euroopa, kaasa arvatud Saksamaa juuksuritele kiire aeg, kuna inimesed tahavad enne jõulu- ja uusaastapidustusi end ilusaks teha.

Sama kehtib ka ilu- ja massaažisalongide kohta, mis samuti on kauem avatud, kuid peavad Saksamaal uute koroonapiirangute tõttu ka uksed sulgema.

Aastalõpu sulgemine võtab iluteenuste pakkujatelt sissetuleku. Sama oli ka kevadise koroonasulu ajal, mil Saksamaa juuksuri- ja ilusalongid olid kuus nädalat suletud.

«Praegused piirangud viivad selleni, et väikeettevõtjad hakkavad pankrotistuma, kui riik neid ei aita,» sõnas meediale Saksamaa juuksurite ühenduse esindaja Jörg Müller.

Tema arvates kaotavad juuksurid nüüdse sulgemisega, mis kestab järgmise aasta 10. jaanuarini, vähemalt 30 protsenti oma sissetulekust.

Saksamaal on koroonaviiruse diagnoosiga 1,36 miljonit inimest, viirushaigusest Covid-19 on paranenud 1,01 miljonit inimest ja surnud on üle 23 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles