Kohutav lennureis: kolme riigi hokijuuniorid tühja kõhuga pissihaisu sees

Elu24
Copy
Rootsi ja Soome hokijuuniorid mullusel MMil Tšehhis.
Rootsi ja Soome hokijuuniorid mullusel MMil Tšehhis. Foto: Peter Kovalev/Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Juunioride MMile Edmontoni sõitnud Soome jäähokimeeskond sai ebameeldiva kogemuse võrra rikkamaks. Ja mitte ainult Soome meeskond. Soomlased lendasid pühapäeval vastu esmaspäeva Helsingist Edmontoni koos Venemaa ja Rootsi noorte hokikoondistega.

Lennu operaatoriks oli valitud tunnustatud Poola kompanii EnterAir. Suureks probleemiks oli aga see, et maailmameistrivõistluste organisaatorid Kanada Jäähokiliit ja Rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) olid tšarter-lennuks tellinud liiga väikese lennukitüübi.

Kõik inimesed ja meeskondade varustus ei mahtunud lennukisse. Kui olukord Helsingi Vantaa lennujaamas eskaleerus, üritas lennukompanii meeskondade varustust ja muid asju paigutada reisijate salongi. Selle peale läksid närvi Soome, Rootsi ja Venemaa hokimeeskondade juhid. Viidates turvalisusnõuetele, keeldusid tiimid lennukiga reisimast, enne kui nende asjad ja hokivarustus pole reisijate salongist ära toodud. Sellise otsuse ninamehi oli Venemaa koondise peatreener, endine NSVLi superstaar Igor Larionov.

Venemaa juunioride jäähokikoondise peatreener Igor Larionov.
Venemaa juunioride jäähokikoondise peatreener Igor Larionov. Foto: Peter Kovalev/Peter Kovalev/TASS

Helsingist Edmontoni on 6800 kilomeetrit. Lõpptulemuseks oli see, et lennuk tõusis meeskondadega õhku neli tundi ja 40 minutit ettenähtust hiljem. Varustuse said kaasa aga ainult soomlased. Rootsi ja Venemaa hokitavaar saadetakse esimesel võimalusel nende riikide tiimidele Edmontoni järele. Kuigi lennuhinnad on koroonaajal kõvasti langenud, läheb lisalennuki tellimine kanadalastele ja IIHFile kena kopika maksma.

«Mullis» toimuvad võistlused, koroonatestid ja muud spetsiaalsed väljaminekud pole kaugeltki odav lõbu, kuid organisaatorite kokkuhoiupoliitika rabas juba lennukis istunud noori hokitalente veel mitmeid kordi. Nimelt oli spordimeestele pikaks lennuks tellitud toidukraami vaid 200 grammi nina peale, mis kindlasti noorte atleetide kõhtu täis ei tee.

Lennukis puudusid rahvusesinduste vahel vaheseinad. Arvestades, et Soomes on koroonanumbrid Rootsist ja Venemaast madalamad, siis käis selline lahendus Soome meeskonna pealikule Kimmo Oikarinenile närvidele, vaatamata sellele, et kõikide meeskondade liikmed tulid lennukisse nädalase karantiini pealt ja rangelt testitutena - vähemalt pidid tulema.

«Lõbureis» sai ninasõõrmetesse tungiva juhtumiga jätku, kui lennuki tagaosas asuva tualettruumi pott andis otsad ja kogu virts voolas mööda lennukit laiali. Lennuki tagareas istunud Soome koondislased Roby Järventie ja Kasper Simontaival pidid kas jalad üles tõstma või kingad jalga panema. Uriinilõhna oli lennukis tunda reisi lõpuni, vahendas Iltalehti.

Praegu on kolme riigi hokimehed 96 tunnises karantiinis hotellis. MMi ajal testitakse kõiki mängijaid igapäevaselt. Jäähoki juunioride MM Edmontonis algab 25. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles