Järgmine suur rike: Google ja Youtube olid tund aega maas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Veateade. Youtube on maas.
Veateade. Youtube on maas. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i lehelt

Kui eelmisel reedel olid miljonid sotsiaalmeedia kasutajad üle maailma hädas sellega, et maas olid nii Facebook kui ka selle sõnumikeskkond Messenger, siis täna oli umbes tund aega probleeme neil inimestel, kes soovisid kasutada Google'i ja Youtube'i teenuseid. 

Downdetector.com veebilehe andmetel esines eriti suuri probleeme Youtube'i otsingumootori töös mitmel pool Euroopas, Austraalias, Aasias, Venemaal ja ka Ameerika Ühendriikides. 

Rike nii Youtube' i kui ka Google'i töös sai alguse umbes kell 13.30 Eesti aja järgi. 

Näib, et teenused hakkavad aeglaselt uuesti tagasi tööle. TechCrunch võttis juhtunuga seoses avalduse saamiseks ühendust ka Google'iga. Kokkuvõttes tundub, et kõik teenused olid maas umbes tund aega. 

Youtube'i puhul esines kasutajate sõnul probleeme nii veebilehele sisenemisel, videote vaatamisel kui ka sisse logimisel. 

Google'i rikke osas märgiti enim, et probleeme esines keskkonda sisselogimisel, aga ka otsingumootori kasutamisel. 

Lisaks Youtube'ile oli üle maailma maas ka Gmail, Google Assistant ja Google Drive. Töönädala alguses olid maas ka muud Google'i tööruumi teenused, nagu Google Calendar, Google Drive ja videokonverentside tööriist Google Meet, vahendas New York Times.

Twitteris teatasid paljud kasutajad, et neil Gmaili sisenedes lõi ette veateate, justkui ei ole konto parasjagu kättesaadav või ei leitud sellist kontot. 

Google teatas Twitteris, et on probleemidest teadlik ning rikke parandamisega tegeletakse.

Sotsiaalmeedias levisid teated selle kohta, et ka Google'i toetatud targa kodu seadmed ei tööta. 

Alles eelmise nädala reedel oli mitmel pool maailmas maas Facebook ja selle sõnumirakendus Messenger. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles