Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Vaiko Eplik astub üle 20 aasta oma bändiga lavale kultuurifestivalil Võnge.
Vaiko Eplik astub üle 20 aasta oma bändiga lavale kultuurifestivalil Võnge. Foto: Sander Ilvest

Toome teieni 50. nädala muusikauudised – uue looga on välja Elina Nechayeva, Janika Sillamaa, Triin Lellep jpt. Vaiko Eplik koondas kõik ilmunud albumit kokku üheks kogumikuks, Siiri Sisaskil ilmus uus album ning Koit Toome, Uku Suviste ja Jaagup Tuisu jõulukontserdid jäävad ära.

Vaiko Epliku andis välja kogumiku, kuhu on koondatud kõigi tema seni ilmunud albumite CD-d

Viimase 15. aasta sooloalbumid on kokku pandud üheks suureks CD-karbiks. Lisaks 11 albumile leiab karbist Vaiko Epliku poolt 2020. aastal Vanemuise teatri lasteballeti «Tilda ja tolmuingel» jaoks loodud muusikast koosneva plaadi ja paari ametlikke fännisokke. “Kogutud teosed 2005 – 2020” on võimalik osta ainult veebipoest www.kingime.ee
 

Joel Remmel Triol ilmus lühialbum «SÜGIS»

11. detsembril ilmunud lühialbum tehti koostöös Eesti ühe hinnatuima noore saksofonisti Aleksander Paaliga. Joel Remmeli sõnul tõmbab lühialbum «Sügis» veidi tempot maha ja pakub kuulajatele kolm rahulikuma laadiga värsket pala, mis on kirjutatud tänavu kevadel ja suvel, mil elukorraldus oli meil kõigil varasemast tuntavalt erinev. Kuulda saab ka Aleksander Paali, kelle saksofonimäng on väga inspireeriv ja nauditav. Muusika sobib hästi nii hämarasse sügisõhtusse kui ka rahulikku talveperioodi, mil elutempo nii kärme pole.
 

Elina Nechayeva avaldas prantsuskeelse singli

Elina Nechayeval ilmus neljapäeval uus prantsuskeelne singel «Dans mes reves» ehk «Minu unenägudes». Loo inspiratsiooniallikaks on unenäod. Nimelt igal ööl näeb lauljatar kaasahaaravate süžeedega värvikaid unenägusid ning unedes läbielatud emotsioonid ja tunded on nii tugevad, et tihtilugu kummitavad teda veel terve päeva. Läbi prantsuskeelse teksti ja meloodiliste käikude tahab Elina edasi anda ülevad tunded ja emotsioonid, mida on unistades võimalik läbi elada. Uus lugu tuleb ettekandele ka Elina Nechayeva jõuluturneel, mis algab 14. detsembril.
 

Siiri Sisask andis välja uue albumi

Neljapäeval, 10. detsembril ilmus Siiri Sisaski uus stuudioalbum pealkirjaga «Enese veerel». Albumit saab osta eksklusiivselt 311.ee veebipoest ning Siiri kontsertidelt. Uuelt albumilt kuuleb nii Siiri Sisaski viimasel ajal loodud laule kui ka varasemalt sahtlisse kirjutatud lugusid. Muusiku sõnul on  laulud justkui mõtisklused ja rännakud, adumused ja kannakinnitamised. Kui Siiri Sisaski 2016. aastal ilmunud kogumik «Kuristi kohal» oli vaid Uku Masingu luulele loodud, siis «Enese veerel» sisaldab enamalt jaolt ta enda luuletusi, ent ka tema sõprade – Ilmar Vananurme, Helvi Jürissoni ja Tarmo Omleri loomingut.
 

Kaidi Soosaar ja Andre Hein on koostöös uue singli välja andnud

Uus lugu kannab pealkirja «Taas kui kohtume». Tegu on õdusa ning kantrihõngulise duetiga, milles mängivad suurepärased Eesti muusikud: Tiit Kikas, Tõnu (Tõun) Timm, Andre Hein, Mait Paldra ning Jaanus Tüli. Lugu aitas produtseerida Jaan Elgula.
 

Koit Toome, Uku Suviste ja Jaagup Tuisu jõulukontserdid jäävad ära

Koit Toome teatas laupäeva hommikul sotsiaalmeedias, et ühised jõulukontserdid jäävad sel aastal ära seoses koroonaviiruse laialdase levikuga ning valitsuse poolt sätestatud piirangutega. Kontserttuur pidi toimuma ajavahemikul 14.-30. detsember.Kõik soetatud piletid ostetakse tagasi.
 

Janika Sillamaal ilmus laul pealkirjaga «Torm»

Laulja, helilooja ning muusikalinäitleja omakirjutatud lugu sai loodud suve ja sügise piiril. Laul oli mõeldud Vormsil vändatud filmi «Torm» lõputiitrite alla. Muusiku sõnul juhtus kuidagi aga nii, et laul hakkas oma elu elama ja nüüd saab seda ka iseseisvana kuulata. Tekst on inspireeritud Shakespeare’ist, täpsemalt Prospero hüvastijätu monoloogist.
 

90ndate megahitt «Las mina proovin siis ka» sai Cityfliashi poolt uue energilise versiooni

Tükike 90ndaid ja lisaks veel millenniumi tantsumuusika mõjutused ning tänapäeva rütmid koos Laura-Ly vokaaliga on kombinatsioon, millest sündis Mr. Happymani superhitist «Las mina proovin siis ka» uus 146 lööki minutis energiast pakatav kaver. Cityflash kodanikunimega Meelis Eskola sõnul oli tal ammu plaanis teha üks hardstyle suunaga lugu eesti keeles ja selleks sai Sven Lõhmuse poolt ka nõusoleku saanud legendaarne hitt, mille järgi ta omal ajal koolipidusid tegi ning mis oli muusiku 90ndate üks lemmilugusid. Muusiku arvates sai ta just sellise tulemuse, mille järgi ta ka ise peol kogu hingest pidutseks.
 

Triin Lellepil ilmus jõululaul

Pärast seitset aastat Pariisis tänavu Eestisse naasnud Triin Lellep on saanud valmis oma esimese jõululaulu. Pariisist inspireeritud helge ja kerge helipildiga pop-ballaadi «Jõulud Pariisis» loomisel ammutas Lellep enda sõnul inspiratsiooni ka oma kuu aega tagasi ilmunud raamatust «Minu Pariis», kus ta vaatab ausalt ja ilustamata tagasi sellele ajale, mille ta veetis maailma romantikapealinnas. Eelmisel nädalavahetusel filmis Lellep koos operaator Viktor Koškiniga ja Raido Saarega ka põhiosa värske laulu videost, millele ta lisas alanud nädala algul mõned enda ülesvõetud kaadrid jõulumeeleolus Pariisist.
 

Ansambli Curly Stringsi hittlugu sai uue rokkversiooni

Noored mehed bändist MANDOTERROR lähenesid Curly Stringsi loole «Kättemaks» täiesti omamoodi ning lisasid sellele korraliku annuse rokki ja jõudu. Kuus aastat tagasi välja tulnud «Kättemaks» on Curly Stringsi üks armastatumaid lugusid ning on YouTube’is kogunud üle 2,5 miljoni vaatamise. MANDOTERROR on viieliikmeline rokkbänd, kus lisaks kitarrile ja trummidele kuuleb ka mandoliini. Nüüd võttis ansambel kätte ja andis loole uue energia. Bändi eestvedaja Kristjan Kuusmiku sõnul  on Eesti keeles on raske sõnu kirjutada. Jaan Tätte on hakkama saanud suurepärase tekstiga ning Eeva Talsi kirjutanud kauni meloodia. Muusiku arvates on see kindlasti üks Eesti parimaid lugusid ja head asjad lähevad ikka teisele ringile. Ansambli MANDOTERROR moodustavad Kristjan Kuusmik, Peeter Priks, Tanel Sakrits, Aap Odres ja Veli Rooger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles