Allikas: Melania Trump on esileediametist väsinud ja tahab koju (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
USA esileedi Melania Trump novembris 2020 Valge Maja juures
USA esileedi Melania Trump novembris 2020 Valge Maja juures Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi katsed pärast valimiskaotust Valgesse Majja jääda ei ole avaldanud mõju ta abikaasale Melania Trumpile, kes lähikondlaste andmetel on valmistumas uueks, esileediameti järgseks eluks.

Uus USA president Joe Biden annab ametivande 20. jaanuaril 2021 ja enne seda peavad Trumpid Valge Maja vabastama, teatab cnn.com.

Donald Trump ei ole viie nädala tagust valimiskaotust veel täielikult tunnistanud ja üritab kohtu abil valimistulemust tühistada. Melania Trump on täitnud vaikselt esileedi kohuseid, ehtinud Valge Maja jõuludeks ja teinud ettevalmistusi lahkumiseks.

USA president Donald Trump ja esileedi Melania Trump naasmas 5. detsembril Valgesse Majja.
USA president Donald Trump ja esileedi Melania Trump naasmas 5. detsembril Valgesse Majja. Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix

Allikate andmetel plaanib proua Trump oma kontori loomist, et saaks edasi tegelda projektide ja kampaaniatega, millega ta esileedina tegeles. Üks neist on laste heaolu eest seisev ja netikiusamise vastu võitlev Be Best.

Melania Trump tegeleb ka inventuuriga, vaadates üle, milline mööbel ja asjad Valgest Majast kaasa võtta ja millised sinna jätta. Tal on ka plaanis kirjutada raamat, milline oli ta elu Valge Maja esiprouana.

Valge Maja töötajate sõnul näeb esileedi juba pisut kurnatud välja, sest ta abikaasa ei taha oma valimiskaotust tunnistada ja üritab võimalikult kauaks Valgesse Majja jääda. «Melania Trump on väsinud ja tahab juba ammu minna koju New Yorki, et end välja puhata,» teatas allikas. Ta lisas, et Melania ei olnud just õnnelik, kui kuulis, et abikaasa tahab kandideerida 2024. aasta USA presidendivalimistel.

USA eksesileedi peab lootma oma abikaasale või asuma tööle, kuna USA endiste presidentide kaasadele ei maksta riigifondidest eritoetust nagu ekspresidentidele. Abikaasa saab aga endise presidendi surma korral nominaalset lesepensioni.

USA esileedi Melania Trump
USA esileedi Melania Trump Foto: JIM LO SCALZO/EPA/SCANPIX

Kinnitamata andmetel kolivad Trumpid pärast ametiaja lõppu Floridasse Mar-a-Lago villasse. Melania Trump oli juba oktoobris palganud sisekujundaja, et villat uuendada.

USA meedia kirjutab, et Trumpid lähevad jõuluks arvatavalt Floridasse ja pärast pühi enam Valgesse Majja ei naase.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles