GALERII JA VIDEO Eestlased purustasid maailmarekordi, uhke finiši tegi paljas taliujuja

Elu24
Copy

Reedel, 11. detsembril startis Noblessneri sadamas Noblessner Iceswim Festival ehk Eesti lahtised meistrivõistlustused taliujumises. Vabatahtlike ja esimesi kordi jäises vees konna ujuvate ekstreemspordifännide abil püstitati õhtuks taliujumise maailmarekord teateujumises! 

Rahvusvahelise taliujumise organisatsiooni IWSA reeglite kohaselt loetakse taliujumiseks ujumist vees, mille temperatuur on kuni 9 kraadi. Reedeks prognoosid Eesti taliujujatele nii kõrget veetemperatuuri ei lubanud. 

Ürituse korraldaja Rauno Pärg rääkis enne tänast, et päev koosneb kahest võimsast osast. 

«Esiteks toimuvad Eesti meistrivõistlused tõsistele entusiastidele, ujutakse 450 meetri distantsil ning 100 meetri kompleksi. Õhtupoole toimub valgustatud basseinis aga maailmarekordi püstitamine! Vähemalt 500 Eesti inimest ujuvad igaüks 25 meetrit, kes pärast distantsi läbimist annavad teate järgmisele ujujale üle. Meie teada on senine maailmarekord ujutud üle 200 osalejaga.»  

REKORD KÄES

Praeguseks on maailmarekord juba püstitatud! Kui vana rekord oli 250 vahetust, siis veidi enne pool kaheksat õhtul lähenes eestlaste poolt püstitatud rekord juba 350 vahetusele ja ujutud oli juba üle kaheksa kilomeetri. Pool kaheksa olid eestlased jäises vees ära ujunud juba 377 vahetust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles