Argentina jalgpallikoondise MMi hõbedale tüürinud Alejandro Sabella on surnud

Elu24
Copy
Argentina jalgpallijkoondise endine peatreener Alejandro Sabella kinnitas Lionel Messi (nr 10) rahvuskoondise kapteniks. Foto 2014. aasta MMilt.
Argentina jalgpallijkoondise endine peatreener Alejandro Sabella kinnitas Lionel Messi (nr 10) rahvuskoondise kapteniks. Foto 2014. aasta MMilt. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/Scanpix

Endine Argentina jalgpallikoondise peatreener Alejandro Sabella on surnud. Sabella põdes vähki, lisaks nakatus ta Buenos Aires haiglas viibides koroonaviirusega. 

Koroonaviirus põhjustas Sabella immuunssüsteemi nõrgenemise ja nii surigi ta haiglas 66-aastasena.

Mängijana keskväljamootorina tuntust kogunud Sabella treenerikarjäär lühikeseks. Kahel hooajal juhendas ta Estudiantesi klubi ning viis selle 2009. aastal Copa Libertadoresi võiduni. Paar aastat hiljem sai ta Argentina koondise peatreeneriks, mille eesotsas oli kolm aastat.

Sabella oli treener, kes nimetas Messi Argentina vutimeeskonna kapteniks ning viis argentiinlased 2014. aasta MMil finaali, kus jäädi alla Saksamaale. Pärast MMi teatas Sabella, et paneb ameti maha.

Mängijana jõudis ta esindada River Platet, Sheffield Uniteiit, Leedsi ja Estudiantesit. Viimase koosseisus tuli ta kahel korral ka Argentina meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles