FILMIFAKT Hugh Grant teenis «Neli pulma ja üks matus» eest häbiväärselt väikese summa

Kanal 2
Copy

Täna kell 22 näitab Kanal 2 kahele Oscarile kandideerinud legendaarset mängufilmi «Neli pulma ja üks matus» (Four Weddings and a Funeral, 1994).

Romantiline hittkomöödia veendunud briti poissmehest Charles'ist (Hugh Grant), kes armub ameeriklanna Carrie'sse (Andie MacDowell). Charles ja ta sõpruskond, kuhu kuulub ka tema endine pruut Fiona (Kristin Scott Thomas), kohtuvad enamasti oma tuttavate pulmades. Ühel sellisel tseremoonial näebki ta esmakordselt võrratut Carrie't. Varsti trehvavad nad juba järgmises pulmas ja Charles saab teada, et Carrie on kihlatud ning et peagi on oodata ka tema pulmapidu. 

Filmifakt

Hugh Grant teenis oma rolli eest suure filmitööstuse palgatasemega võrreldes vaid peotäie sandikopikaid: algselt pidi palk olema 35 000 naela, ent millele agent 5000 naela juurde nõudis. Filmi eelarve oli 2,7 miljonit naela, mis oli juba toona filmitegemiseks küllalt kidur summa, seega Grant leppis oma 40 000ga. Film osutus aga üle igasuguste ootuste edukaks ning teenis kinokassades terve varanduse (kokku on film tootjatele sisse toonud üle 180 miljoni naela). Andie McDowell tegi õnneks vähe parema tehingu ning küsis palga asemel protsendi kinotuludest, teenides paari miljonit naela).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles