MEENUTUS ⟩ Kust sai alguse maskisaate finalisti Henessi Schmidti tähelend?

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Henessi Schmidt langetas maski.
Henessi Schmidt langetas maski. Foto: TV3

Maskisaate suures finaalis tuli Draakoni kostüümi seest välja näitlejanna Henessi Schmidt, keda paljud teavad «Talve» filmist. Esimest korda kuulsime temast aga üheksa aastat varem.

25-aastane Henessi on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia ja mänginud Oskar Lutsu Paunvere lugude põhjal valminud «Talve» filmis Maie tegelaskuju. Näitlejana tõusis ta areenile 2011. aastal, mil võttis osa TV3 konkursist, kus otsiti uusi noori näitlejaid teleseepi «Kodu keset linna».

Seriaali «Kodu keset linna» näitlejakonkursil esitab žüriile oma monoloogi Henessi Schmidt, üks kolmest finalistist.
Seriaali «Kodu keset linna» näitlejakonkursil esitab žüriile oma monoloogi Henessi Schmidt, üks kolmest finalistist. Foto: TV3

Konkurssi toona 15-aastasel Henessil võita ei õnnestunud, küll aga jõudis ta esikolmikusse ning pääses ikkagi seriaali mängima. Sarjas «Kodu keset linna» ja selle järjes «Elu keset linna» mängis ta koolitüdrukut nimega Mariliis. Tol ajal tegeles Henessi ka modellindusega.

Seriaali «Elu keset linna» nooruslik näiteseltskond. Vasakult Liina Vahter (Eeva), Rene Tammeleht (Kristo), Henessi Schmidt (Mariliis), Henri Kuus (Ivo), Agnes Aaliste (Anni), Marko Leht (Henri) ja Kati Ong (Anna).
Seriaali «Elu keset linna» nooruslik näiteseltskond. Vasakult Liina Vahter (Eeva), Rene Tammeleht (Kristo), Henessi Schmidt (Mariliis), Henri Kuus (Ivo), Agnes Aaliste (Anni), Marko Leht (Henri) ja Kati Ong (Anna). Foto: Jelena Rudi

«Maskis laulja» finaalsaates Draakoni maski langetanud Henessi tänas erilise teekonna eest kogu meeskonda ning tunnistas, et ei lootnud nii kaugele jõuda. «Ma üldse ei arvanud, et nii kaugele välja tuuritan,» sõnas ta.

Henessi märkis, et saates osalemise saladust hoida oli kohati keeruline: «Vassimist ja valetamist oli omajagu. Kuna sätendava kostüümi litreid jäi mullegi külge, oli teatrisse proovi minnes vaja luisata, miks ma sädelen, aga eks siis sai mainitud, et käisin näiteks tüdrukute peol,» muheles ta.

Draakoni tegelaskuju valik sündis koostöös kostüümikunstnik Liisi Eesmaaga. «Liisi küsis, mis loomana ma end näen. Meenutasin, et lapsena pidasin end mõnda aega valgeks draakoniks ja sellest Liisi ka inspiratsiooni sai. Maski taga olla on väga lõbus, sest kõiki, kes sind piidlevad ja püüavad miskit mõistatada, on tõesti naljakas jälgida.»

«Maskis laulja» superfinaali pääsesid Fööniks ja Polaarhunt ning õige pea selgub, kelle hääletavad televaatajad teise hooaja võitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles