Suri kunagine Playboy modell ja kahele Kuldgloobuse nomineeritud näitlejanna Pamela Tiffin

Elu24
Copy
Pamela Tiffin 1965. aastal.
Pamela Tiffin 1965. aastal. Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

Suri Ameerika näitlejanna Pamela Tiffini, kelle karjäär suurel ekraanil kestis veidi alla 15 aasta. Vaatamata paljulubavale karjäärile Hollywoodis otsustas kahele Kuldgloobusele nomineeritud Tiffin keskenduda perekonnale ja loobus 70ndatel näitlemisest.

Näitlemisega 1974. aastal lõpparve teinud Pamela Tiffin sai tuntuks 60ndatel, vahendab Mirror. 1942. aastal sündinud Tiffin tegi oma ekraanidebüüti 1961. aastal filmis «Summer and smoke'is», vahendab IMDb andmebaas

Just oma debüüdiga teenis Tiffin endale kaks Kuldgloobuse nominatsiooni: parim naiskõrvalosa ja kõige paljulubavam uustulnuk. Pärast seda tegi ta kaasa mitmes komöödiafilmis.

Kuue Oscariga pärjatud legendaarne filmirežissöör Billy Wilder, kelle 1961. aasta filmis «One, Two, Three» Tiffin mängis, võrdles näitlejannat Audrey Hepburniga. Wilderi sõnul oli Tiffin ekraanil isegi parem, kui ta välja nägi.

Pamela Tiffin ja James Darren «The lively set» filmis 1964. aastal. 
Pamela Tiffin ja James Darren «The lively set» filmis 1964. aastal. Foto: Rights Managed/Universal International / Ronald/Scanpix

1969. aastal poseeris Tiffin alasti Playboy ajakirjale ja tegi kaasa ka Broadway etenduses.

Paljulubava karjääri kõrvalt leidis Tiffin enda kõrvale ka armastuse. Kahjuks kestis naise esimene abielu vaid seitse aastat ja see lagunes koost 1969. aastal. 

Seejärel kolis Tiffin Itaaliasse, ning jätkas seal näitlemisega tehes kaasa mitmes kohalikus komöödiafilmis. 1974. aastal abiellus ta itaallasest filosoofia professoriga ja koos koliti New Yorki. Umbes samal ajal loobus Tiffin näitlemisest. Viimast korda astus ta põgusalt ekraanile 1989. aasta Itaalia telesarjas.

Tiffini teine abielu kestis naise surmani ja teda jäävad igatsema tema kaks tütart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles