Austria külast Fucking sai pärast sildivahetust Fugging

Inna-Katrin Hein
Copy
Töölised asendasid sild Fucking sildiga Fugging
Töölised asendasid sild Fucking sildiga Fugging Foto: MANFRED FESL/AFP/Scanpix

Austrias asuv küla Fucking vahetas nime Fuggingiks, kuna kohalikud olid tüdinenud pilgetest, et inglise keeles viitab külanimi seksile. Lisaks varastati külanimega silte ja nende asendamine läks väga kulukaks.

Austria pealinnast Viinist 350 kilomeetri kaugusel asuva küla uus nimi hakkab kehtima alates 1. jaanuarist 2021, teatab theguardian.com. 

Sel nädalal vahetati küla nimesildid välja ja nüüd näeb teede ääres silte, millel on Fugging.

Ajaloolaste sõnul pärineb küla algne nimi Fucking 11. sajandist ja väidetavalt pandi see 6. sajandi aadliku Focko järgi, kes ehitas sinna kindluse, mille ümber tekkis küla. 

Jalgrattur sõitmas sildi juures, mis näitab, kus lõppeb ja algab Austria küla Fucking
Jalgrattur sõitmas sildi juures, mis näitab, kus lõppeb ja algab Austria küla Fucking Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

1825. aasta kaardil on nimekuju Fuking. Nimevahetajad kaalusid ka seda nime, kuid kuna see on algse nimega liiga sarnane, siis loobuti.

Hiljem panid inglise keelt emakeelena räkivad turistid nende jaoks kummalist külanime tähele ja seda pilati sotsiaalmeedias.

Selle aasta sügisel sai nii küla juhil kui enamikul külaelanikest villand ja nad langetasid otsuse võtta uus nimi, mis ei tähenda inglise keeles mitte midagi.

Siiski on ka neid elanikke, kes olid nimevahetuse vastu. Nende arvates ei ole kaaskodanikel huumorimeelt ja nimevahetus võib nad turistidest ilma jätta.

Austria küla Fucking silt
Austria küla Fucking silt Foto: Volker Preusser, via www.imago-images.de/imago images/Volker Preußer/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles