Warner Bros paiskab 17 uut filmi netti, aga eestlastel sest kasu pole

Spekter
Copy
Timothée Chalamet ja Rebecca Ferguson ulmefilmis «Düün» (Dune)
Timothée Chalamet ja Rebecca Ferguson ulmefilmis «Düün» (Dune) Foto: Warner Bros.

Filmistuudio Warner Bros on võtnud vastu enneolematu ostsuse ning teeb oma 2021. aastal kinolevise planeeritud ning koroona tõttu edasi lükatud filmid – kokku 17 – kättesaadavaks Warnerile kuuluva HBO Maxi voogedastusplatvormil. Otsus on sattunud hinge vaakuvate kinokettide suure pahameele alla.

Filmid jõuavad siiski ka kinno ning on HBO Maxi ligi 30 miljonile tellijaile kättesaadavad kõigest ühe kuu jooksul – aega hakatakse arvestama ametlikust kinodesse jõudmise päevast alates, vahendab The Hollywood Reporter.

Esimene film, mille puhul selline lahendus vastu võeti, oli «Wonder Woman 1984», mis kuulutati välja kahe nädala eest: superkangelaslugu Gal Gadotiga peaosas maandub HBO Maxi filmiriiulis 25. detsembril (Eesti kinodes alates 16. detsembrist).

Juba teade ühe hittfilmi suunamisest netti mõjus kinotööstusele kui ammukardetud ettekuulutuse täitumine, mis kinode peatset surma ennustab (juba räägitakse ka Bondi-filmi netilevist). Värskeim uudis Warneri kogu aasta kinohittide USA publiku jagamisest voogedastusteenusega on kinoketid aga päris välja vihastanud, ehkki otsust põhjendatakse kui pandeemiameedet. «Rahvas on filminäljas ja need filmid lihtsalt istuvad meil riiulil,» sõnas Warner Bros. Pictures Groupi nõukogu esimees Toby Emmerlich.

Hetkel vaid USAs tegutseva teenuse tellijad saavad peagi näha mitut kauaoodatud filmi, teiste seas «Matrix 4», «Suitsiidisalk», «Düün», «Godzilla vs. Kong» ja «Space Jam: A New Legacy». 

Filmide linastuskava leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles