MEENUTUS ⟩ Suri ulmemärulis «Mad Max: Raevu tee» pahalast kehastanud näitleja

Spekter
Copy
Hugh Keays-Byrne pahalase Immortan Joe rollis ulmemärulis «Max Max: Raevu tee»
Hugh Keays-Byrne pahalase Immortan Joe rollis ulmemärulis «Max Max: Raevu tee» Foto: Filmikaader

Suri ulmemärulis «Mad Max: Raevu tee» (Mad Max: Fury Road, 2015) pahalast kehastanud näitleja Hugh Keays-Byrne.

73-aastane näitleja lahkus siit ilmast rahulikult, viibides haiglaravil, teatab The Independent. Meest jääb leinama elukaaslane Christina. 

Indias sündinud inglane Keays-Byrne omandas hariduse Royal Shakespeare Company's. 1973. aastal viis «Suveöö unenäo» lavastus teda Austraaliasse, kuhu ta paikseks otsustas jääda ning tegutses seal aastakümneid näitleja ning lavastajana nii filmis kui ka televisioonis. 

Laiema tuntuse saavutas mees Varbalõikajana (Toecutter) päris esimeses, 1979. aastal valminud George Milleri lavastatud «Mad Maxi» filmis.

Ta naasis «Mad Maxi» filmimaailma 2015. aastal ilmunud ning mitmele Oscarile nomineeritud järjes «Raevu tee», milles kehastas pahalast Immortan Joe'd, vastamisi Charlize Theroni ja Tom Hardyga.

Meest hinnati tema huumorisoone ning soojuse pärast. «Tal oli lahke süda, kes aitas alati neid, kes seda vajasid, näiteks pakkus öömaja kodututele teismelistele. Ta hoolis väga sotsiaalsest õiglusest ja keskkonnast – veel enne, kui neist said moeteemad. Tema elu juhtis põhimõte, et oleme kõik osa ühest suurest tervikust inimkonnana. Jääme teda tema eeskuju ja sõprust igatsema,» meenutab näitlejat hea sõnaga lavastaja Brian Trenchard-Smith, kelle 1975. aasta filmis «The Man from Hong Kong» kadunud näitleja mängis.

Vaata intervjuud lahkunud näitlejaga:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles