Festival “In Graafika” täitis saalid puupüsti

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eesti Arnold Schönbergi ühingu Pärnu nüüdismuusika päevade ja Academia Non Grata “In Graafika” raames laupäeval toimunud näituste avamistele saabus pealinnast kaks bussitäit kunstihuvilisi.


Kunstnikke, muusikuid, tudengeid, kunstiteadlasi ja külalisi tuli nii palju, et väiksemad Pärnu näitusesaalid ei mahutanud külalisi korraga ära.



Festival tipnes laupäeva õhtul kunstihallis ühis-performance’iga “Meeled ja meeletus”, õhtu keskmes oli Columbia šamaan-kunstnik Jorge Hidalgo (pildil).



Tegevuskunsti õhtu eel olid korraldajad saladuslikud ja lubasid saali siseneda kahekaupa. Nii paigutati esimesed paarkümmend külalist istuma ligemale 20 meetrit pika ja valge linaga kaetud eestiliku pidulaua taha: oli sülti, sinepit, leiba ning haljast jooki. Vaagnatel toodi lauale auravad koorega keedetud kartulid.



Performance’i kaasosaliseks kujuneski sel moel rahvas ning lauas istujate rolliks oli aeg-ajalt tõusta ja tooste lausuda. Hidalgo rituaalide saateks kõlas modernistlik kammermuusika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles