Usk aitab alati: tekiilabaar muutus üleöö jäneseid kummardavaks pühakojaks

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Tekiilabaari omanik tuli nutikale ideele, kuidas oma äri pandeemialukustusest päästa. Ta muudab baari kirikuks.
Tekiilabaari omanik tuli nutikale ideele, kuidas oma äri pandeemialukustusest päästa. Ta muudab baari kirikuks. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Suurbritannias otsustas üks tekiilabaari omanik, et registreerib kõrtsi ümber kirikuks, mis laseks tal COVID-19 reeglite järgi ikkagi tegutseda. 

34-aastane James Aspell postitas hiljuti ka fotod oma ametlikust taotlusest muuta Nottinghamis asuv «400 Jänese Tequila ja Mezcali kokteilibaar» ametlikuks usukummardajate kohtumispaigaks, vahendas New York Post.

Kohaliku omavalitsuse heakskiidu saamiseks peab ta nüüd inimesi oma kogudusse liikmeteks registreerima. 

With places of worship allowed to open in all tiers we thought fuck it lets start a religion! Can't be that hard can it!...

Posted by The Church of the Four Hundred Rabbits on Reede, 27. november 2020

«Nad saavad registreerida end «jänkuusku» või «õiglaste jäneste austajateks». Kuna usukummardamiskohti lubati avada igasuguseid, siis mõtlesime, et miks mitte alustada päris oma asjaga,» rääkis Aspell Nottinghamshire Live'ile.

Kui mees ei saabki oma baari usukummarduspaigaks muudetud ei tohiks talle enam kehtida Ühendkuningriigis lukustuse ajaks paika pandud reeglid, mille kohaselt tohivad toitlustusasutused inimestele vaid valmistoitu kaasa müüa. 

Aspelli häda oligi aga selles, et tema tekiilabaar ei olnud toitlustusasutus. 

Aspell rääkis, et kuigi kogu ettevõtmine sai alguse naljast, siis nüüd teeb ta seda juba seetõttu, et sõdida vastu rangetele kuid silmakirjalikele lukustusreeglitele, mis kohtlevad baare ja öölokaale ebaõiglaselt. 

«Sel aastaajal on meil tavaliselt baar rahvast pungil ja tööd jagub kõigile, kuid nüüd istun kodus ja panen jõulukaunistusi üles, sest midagi targemat pole teha,» kurtis ta.

«Sel aastaajal on meil tavaliselt baar rahvast pungil ja tööd jagub kõigile, kuid nüüd istun kodus ja panen jõulukaunistusi üles, sest midagi targemat pole teha,» kurtis ta.

Aspell, kes avas populaarse tekiilabaari viis aastat tagasi, tunnistas siiski, et isegi, kui ta taotlus baar kirikuks registreerida rahuldatakse, siis ei lubata tal tõenäoliselt seal alkoholi müüa. 

Selle asemel loodab Aspell uue olukorraga teistmoodi kohaneda ja see mõnel muul ja ehk isegi lõbusal moel raha teenima panna.

«Me ei tee seda kellegi solvamiseks ega reeglite rikkumiseks,» rõhutas ta.

Aspell on tegelikult juba sotsiaalmeedia abil oma jänkukogudusse ka mõned liikmed leidnud. 

«Ainuke põhjus, miks ma usu valisin,» kirjutas Leigh Harrison postituse alla. 

«Ma tahan kummardada mezcali kirikus,» lisas Rebecca Barker.

Aspelli loodava kogudusega on liitumissoovi avaldanud veel teisedki inimesed, kes peavad seda lõbusaks alternatiiviks. 

Posted by James Aspell on Teisipäev, 13. Oktoober 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles