PILDID JA VIDEO Kadunud ameeriklane ootas oma paadi külge klammerdununa kaks päeva päästmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Merehädas olnud ameeriklane Stuart Bee ronimas kaubalaeva Angeles pardale
Merehädas olnud ameeriklane Stuart Bee ronimas kaubalaeva Angeles pardale Foto: US Coast Guard HANDOUT/EPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Florida rannavalve leidis oma paadiga sõitma läinud, kuid kadunud mehe möödunud pühapäeval.

62-aastase Stuart Bee mootorpaat oli rannast rohkem kui 130 kilomeetri kaugusel ümber läinud ja mees hoidis paadist kinni, oodates päästjaid, teatas cnn.com.

Bee lahkus Porta Canaverali Cape Marina sadamast 27. novembri pärastlõunal 10-meetrise paadiga, mis kannab nime Stingray. Sadama esindaja teatas politseile ta kadumisest 28. novembril, kuna teadis, et Bee ei jää mitte kunagi ööseks merele.

«Päästa inimelusid on meie töö ja mul on hea meel, et on olemas kokkuhoidvaid paadi- ja mereinimesi, kes teiste pärast muretsevad. Saatsime päästjad välja, meil õnnestus kadunud mees leida elusana ja ta päästa,» sõnas USA rannavalve esindaja, kapten Mark Vlaun.

Rannavalve teatel leidis Bee päästelennuki C-130 Hercules meeskond, mille liikmed andsid päästjatele teada, kus ta on. Merepäästjad teatasid mehele lähima laeva, kaubalaeva Angeles meeskonnale, et on merehädaline ja ta tuleb pardale võtta. Meeskond viskas Beele päästerõnga, mille abil ta laevani ujus ja ta jõudis laevale.

Merehädas olnud Stuart Bee ujumas päästerõnga ja ta pardale võtnud kaubalaeva Angeles suunas.
Merehädas olnud Stuart Bee ujumas päästerõnga ja ta pardale võtnud kaubalaeva Angeles suunas. Foto: US Coast Guard HANDOUT/EPA/Scanpix

Päästjad ei avaldanud, milline oli kaks päeva meres olnud mehe seisund. Laeva parameedik vaatas ta üle ja hiljem viidi ta haiglasse kontrolli.

Merehädas olnud ameeriklane Stuart Bee (vasakul) ta päästnud Angeles kaubalaeva meeskonna liikmetega.
Merehädas olnud ameeriklane Stuart Bee (vasakul) ta päästnud Angeles kaubalaeva meeskonna liikmetega. Foto: US Coast Guard HANDOUT/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles