Surnuks kuulutatud mees «ärkas ellu», kui teda palsameerima hakati

Elu24
Copy
Pilt on illustratiivne. Patsient ja arstid Wuhani haiglas 2020. aasta juulis.
Pilt on illustratiivne. Patsient ja arstid Wuhani haiglas 2020. aasta juulis. Foto: Scanpix/zumapress.com

Keenias Kapkateti haiglas leidis aset vahejuhtum, kus 32-aastane mees ärkas surnukuuris üles selle peale, et teda hakati palsameerima, kirjutab Daily Star.

Kui Keeniast Bureti piirkonnast pärit Peter Kigen koduseinte vahel kokku kukkus, kutsus perekond talle kiirabi. Kuna mehe onu sõnul olid tal kõhuhädad, toimetati 32-aastane mees kohemaid ka haiglasse. 

Mehe onu rääkis ka, et just Kapkateti haiglas vaatas haiglatöötaja ta põgusalt üle ning kuulutas noore mehe surnuks. Seejärel viidi 32-aastane mees haigla surnukuuri, kus sealsed töötajad hakkasid teda koheselt matuseks ettevalmistama.

Kui töötajad alustasid palsameerimisega (surnukeha roiskumisvastaste ainetega immutamine - toim), tegi see «surnud» mehele sedavõrd haiget, et ta ärkas üles ning hakkas suurest valust karjuma. 

Kigeni noorem vend Kevin Kipkurui rääkis väljaandele The Standard: «Üks töötajatest kutsus mind surnukuuri ja me nägime, kuidas ta liigutas.»

«Olime šokeeritud. Me ei suutnud aru saada, kuid on elus inimene surnukuuri sattunud.»

Kigen, kes on veel haiglavoodis, kommenteeris kohalikule meediale, et ei suuda uskuda, et selline asi temaga juhtus. «Kuidas nad selle kindlaks tegid, et ma surnud olin?» sõnas ta.

Kuigi mehe perekond usub, et tegemist oli haiglapoolse veaga, ei taha Kapkateti haigla sellest midagi kuulda ja väidab, et hoopis perekond on siinkohal süüdlane. «Tema sugulased eeldasid, et ta on surnud ja ei oodanud isegi surmatunnistust ära,» rääkis üks haigla töötajatest Gilbert Cheruiyot

«Nad viisid ta iseseisavalt surnukuuri,» lisas töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles