Liig mis liig: Austria küla Fucking vahetab nime

Inna-Katrin Hein
Copy
Austrias on küla Fucking, mis nüüd vahetab nime
Austrias on küla Fucking, mis nüüd vahetab nime Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Austrias asuv küla Fucking saab järgmise aasta 1. jaanuarist uue nime, mis on Fugging ja mis ei tähenda inglise keeles mitte midagi.

Nimemuutuse taga on elanike nõudmine, kuna inglise keeles viitab külanimi seksile ning nad on väsinud nii nende üle tehtavatest naljadest kui vandalismist, sest küla silte varastatakse sageli, teatab afp.com.

Kohaliku meedia teatel on külal kõige varastatumad kohanimesildid Austrias ja vargusi tuleb ette peaaegu igal kuul. Politsei teatel on varguste taga turistid ja siltide äraviimist ei ole takistanud ka see, kui silt on pandud betooni.

Küla kaalus nimevahetust juba 2012, kuid siis oli enamik elanikke nimemuutuse vastu, kuid nüüd on suhtumine muutunud.

Silt näitab, et küla Fucking lõpeb. Jalgratturi poole olev silt näitab aga, et küla algab.
Silt näitab, et küla Fucking lõpeb. Jalgratturi poole olev silt näitab aga, et küla algab. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

«Võin kinnitada, et küla saab uue nime. Ma ei kommenteeri rohkem, kuid liigne tähelepanu on kõiki ära tüüdanud,» sõnas küla esindaja Andrea Holzner.

Austria ajaloolaste andmetel on küla nimi Fucking pärit 11. sajandist ja elanikud on seal püsivalt olnud alates 1070. aastast. Kohalike legendide järgi asus sinna 6. sajandil elama aadlimees Focko, kes ehitas kindluse, mille lähedale tekkis küla. Tema nimest võis muudetud kujul tekkida külanimi. 

19. sajandi alguse dokumentidel on küla nimi Fuking, ilma C-täheta. Seda kaaluti ka nüüd uue nimena, kuid lõpuks ikkagi arvati, et see nimi on algsega liiga sarnane ja naljad jätkuvad.

100 elanikuga küla asub Austria pealinnast Viinist 350 kilomeetri kaugusel läänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles