Noored põgenikud kaotasid oma abielusõrmused, hiljem said üllatuse osaliseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Abiellunud abielusõrmustega. Pilt on illustreeriv
Abiellunud abielusõrmustega. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Oktoobris olid Alžeeriast pärit noor mees ja naine paadiga Vahemerel teel Itaaliasse, kuid paat läks Lampedusa saare juures pooleldi ümber ja 20 inimese, kaasa arvatud nende elu sattus ohtu.

Viis paadis olnut uppusid, kuid paarikümneaastased Ahmed ja Doudou pääsesid tänu Itaalia kaluritele, teatab cnn.com.

Noored põgenikud kaotasid kõik, mis neil seljakotiga kaasas oli.

Novembri alguses leidis merepäästeorganisatsioon Open Arms katkise paadi, mille sees oli punane seljakott. Kotis olid kingad, riided, hügieenitarbed ja mobiiltelefoni laadija. Veel ka kaks abielusõrmust, millele olid graveeritud nimed Ahmed ja Doudou.

«Arvasime, et seljakott kuulus mõnele inimesele, kes kas uppus või kadus teel Itaaliasse,» sõnas Open Arms Italia juht Riccardo Gatti.

Merepäästeorganisatsioon jagas sotsiaalmeedias punasest seljakotist fotosid, pildid anti ka abiorganisatsioonile Piirideta arstid ja teistele, kes abistavad üle Vahemere tulevaid põgenikke.

«Kui Open Arms võttis meiega kontakti, siis arvasin, et seljakoti omanikku on võimatu leida,» sõnas Piirideta arstid esindaja Ahmad Al Rousan.

Fotosid näidati samuti Ahmedile ja Doudoule ning nendega samas paadis olnud ja merelt eluga pääsenud inimestele.

«Rääkisin Ahmediga ja ta hakkas lugema üles, mis tema seljakotis oli. Pildil oli näha vaid punast seljakotti, mis võis olla mitmel inimesel,» sõnas Al Rousan.

Ahmed sõnas, et tema ja ta naise sõrmused olid seljakotis, kuna nad kartsid, et võivad teel olles need kaotada. Lisaks olid sõrmused kannatada saanud ja nad tahtisd Euroopas neid parandada lasta.

Al Rousani sõnul oli alžeerlane väga õnnelik, et tema ja ta naise asjad, kaasa arvatud sõrmused leiti, samas ta mõleb neile viiele inimesele, kes tema silme ees hukkusid.

Open Arms Italia juht Riccardo Gatti lisas, et põgenike seljakott ja selles olnud asjad on puhastatud ning viiakse neile niipea, kui nende koroonakarantiin läbi saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles